-
Yurtdışı - GBT
Arkadaslar merhaba bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim kisaca durumumu ozetliyeyim.5 yildir ingiltere de yasamaktayim 4 sene dil egitimi ve universite oncesi egitim kagitlari ile askerligimi gecen sene ekim 2008 e kadar tecil ettirmistim.bugunden itibaren 1 ay icinde TC ye gelip evlenicem ve esim burada oturumlu bende TC den isci statusunde vize alicam tabi insallah bi aksilik cikmazsa buradaki avukatimizla bu yeni vize olayinin 3 ay icinde hallolabilecegini dusunuyoruz ama benim korkum askerlik cunku 1 yildir asker kacagiyim acaba TC ye giriste bir problem yasarmiyim?GBT de problem yasarmiyim ?eger bilgilerinizi benimle paylasirsaniz cok memnun olurum.
Simdiden tesekkurler..
-
Re: Yurtdisi-GBT
Evet kesin yasarsin. Ingilteredeki konsolosluktan tecil ettirmeniz gerekli. Part time ya da full time bir yerde calistiginizi gösterir bir belgeyle konsolosluga giderseniz tecil ettirirsiniz.
-
malumunuz gbt olayları, askerlikle ilgili aranma prosedürü değişti, yani sivil savcılık hakkınızda işlem yapmadıysa gbt'de aranmazsınız, bunu öğrenmek zor elbette ama şöyle bir şey var, türkiye ye girseniz dahi 3 ay kalacağınızda svcılık hakkınızda işlem yapabilir ve çıkışta sorun yaşayabilirsiniz.
sorunuzla ilgili, bence türkiye'ye girişti sorun yaşamazsınız, bu yeni genelge sanırım çok hızlı işlemiyor.
bol şans.
-
en iyisi bi dene sonra yakalanip yakalanmadigini yaz
-
herkese slm eğer bilgisi olan varsa lütfen bi cevap werin karakolda tutulan tutanak gbt de çıkıormu?mahkeme olmadan...