İsim ve Marka Hakkında - Soyak, Asoyak
merhaba..
ASOYAK adıma (akın soyak) ilişkilii aldığım,AKIN SOYAK da diğer bir markam
catering alanında
SOYAK holding mahkemeye başvurmuş.haksız kazanç bilmem ne,,adımı anımsatıyor taklit ediyor v.s...
...
soyak hoşding hepsini (ne kadar alt kol varsa)almış ama catering işi ile ilgisi de yok...yani bu işi de yapmıyor..bana terk etmemi yazmışlar ve mahkeme açmışlar..birde mahkeme masrafı istiyorlar.ben ASOYAK VE AKIN SOYAK olarak 2 marka patenti yaptırdım.2004 de.hatta o yl soyakcatering adı içinde mahkemeye verdiler beni gene ama ben soyakcatering adının patentini almadığım halde kazanmışdım mahkemeyi.halende kullanıyorum.
şimdi:bu iş bnereye varır?
Re: İsim ve Marka Hakkında - Soyak, Asoyak
Soyak Holding sizin tescilli markalarınızın kendi markaları ile ihtilaf yarattığını iddia ederek mi dava açtı size.
Ne davası açtı?
Eğer ASOYAK markası adınıza catering alanında tescilli ise aleyhinize açılan hükümsüzlük davası sonucunda karşı taraf lehine maddi tazminata hükmedilmemekte. Tescilli bir markanın kullanımı haksız rekabet teşkil etmez görüşünden dolayı.
Öte yandan SOYAK ve ASOYAK ibareleri arasındaki ilişkiye benzer ama tescil almış Marka Tescil örneklerine davada kullanmak üzere buradan ulaşabilirsiniz.