Açıköğretim - Af ve Askerlik Tecili
Merhaba. Acik ogretim fakultesi isletme bolumunde okurken 1.sınıfta sınıfta kaldim. 1.sınıfı ikinci kez tekrar ederken dönem basinda kaydimi sildirdim.Bu sekilde 2.kez sinifta kalmadan askerlik tecili almistim. Simdi cikacak af ile birlikte yeniden 1.sinifa kayit yaptirsam askerlik tecili yaptirabilir miyim? (bu arada 1.siniftan hic bir dersi verememistim ve benim suan ki askerlik tecilim ekim sonu itibariyle bitiyor). Bu arada 27 yaşındayım. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse cok sevinirim.
Re: Açıköğretim, af ve askerlik tecili.
Tecil yaptirirsiniz ama 29 yasina kadar. 4. sinifa kadar degil.
şu an 29 yaştan dolayı tecil hakkı bitenler aftan yararlanıp 1 sene okuma hakkı ile beraber 1 sene tecil hakkı elde ediyor sanırım değilmi...
Öyle birsey duymadim. Af dediginiz dün cikan universite affiysa, okudugum haberde böyle bir bilgi yoktu...
Re: Açıköğretim - Af ve Askerlik Tecili
önceki afta bile bir sürü kişi yazmıştı 30 yaşında olanlar bile 1 sene tecil hakkı aldı diye
Alıntı:
mitvaa rumuzlu üyeden alıntı
önceki afta bile bir sürü kişi yazmıştı 30 yaşında olanlar bile 1 sene tecil hakkı aldı diye
belki... trde boyle seyler hayaldir
slm fischer ben 1985 dogumluyum acıkögretimde 1 yıl kaldım 1 yıl kayıt yeniletmedim askerlik subesi bunu 2 yıl ustuste kaldı olarak göruyomus ve bana askerlik cıkardılar ben bu sene acıkögretimde 2 sınıfa gectim suan cıkan af bana ne sekil yarar bakaya durumundan ögrenci durumuna cevirebilirmiyim askerligi simdiden tesekkür ediyorum
papakala, cikan afla okulunuza tekrar kayit yaptirabilirsiniz sanirim. 85 dogumlu oldugunuz icin de tecil ettirirsiniz. Ben olayi sadece gazetede okudum, isin uzmani ya da avukat degilim. 95 senesinden sonra x nedenle okuldan atilanlara ek sinav ve derslere devam hakki veriliyor.
Tesekkür Ederim Fischer Ama Ben Okuldan Atilmadim 1 Yil Kaldim 1 Yil Kayit Yeniletmedim Eylülde Butunleme Sinavlarina Girdim Ve 2. Sinifa Gectim Ama Bakaya Durumundayim Cikan Afla Bakaya Durumunu Dusurup Okula Devam Etmek Istiyorum Tekrar Tesekkür Ederim
Okuldan atilmadiysan, o zaman okuluna devam ettigine dair belgeyle subeye gitmelisin.