Kira sözleşmesi iptali ile ilgili
Merhabalar,
Kira sözleşmesiyle alakalı bir konuda görüş ve yardımlarınızı rica ediyorum.
Öncelikle sekiz aydan beri ilgili evde oturduğumuzu belirtmek isterim. Kendime ait bir ev satın almak üzere bir anlaşma yapmak üzere olduğumdan dolayı evi bir ay içinde boşaltmak istiyorum. Bugün-yarın notere giderek evi bir ay içinde boşaltacağıma dair resmi yazıyı alıp ev sahibine tebliğ ettikten sonra olacaklarla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle öğrenmek istediklerim.
1- Tebligat sonrası(bir ay önceden) ev sahibi hangi hakları iddia edebilir? Olası cezai müeyyideler nelerdir?
2- Bu bağlamda depozitoyu bırakmak yeterli midir ki depozito bedeli 1000$ dır.
Önemli sayılabilecek bazı notları da yazmak istiyorum:
Kiralar bugüne kadar ev sahibinin adına yatırılmıştır fakat kira sözleşmesi şahsın oğlu ile yapılmıştır. Burada sözleşmenin bağlayıcılığı nedir acaba, sözleşme kanunen geçerli midir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla
Re: kira sozlesmesi iptali ile ilgili.
Yeni aldığı eve taşınmak, tayin nedeniyle bulunduğu şehirden ayrılmak vs. kiracıya tahliye hakkı tanımaz.
Eğer sözleşmenizde kiracıya erken fesih hakkı tanıyan bir madde yoksa ev sahibi kira dönemi sonuna kadar boş kalacak sürelerin kirasını sizden alabilir.
Bunun istisnası ev sahibini ikna etmektir. İknayı yeni kiracı bulmasına yardımcı olarak, depozitoyu bırakarak veya sırf tatlı dilinizle vs. yapabilirsiniz.
Ama ev sahibi kabul etmezse 12. ay dahil kiraları alır.
Kira sözleşmesini bir başkasının yapmış olması sözleşmeyi geçersiz kılmaz.
Kaldı ki kira sözleşmesinin yazılı olması da gerekmez. Ancak yazılı değilse her iki taraf için de başlangıcını, süresini ve kira miktarını ispat zorlaşır.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Peki tebligat süresinin burada herhangi bir önemi bulunmuyor mu?
Bu konu ile ilgili de bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılarımla
Alıntı:
bossozkan rumuzlu üyeden alıntı
Peki tebligat süresinin burada herhangi bir önemi bulunmuyor mu?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Eğer sözleşmenizde kiracıya erken fesih hakkı tanıyan bir madde yoksa
çıkacağınıza dair bir tebligat size erken fesih hakkı vermez.
Cevap: Re: kira sozlesmesi iptali ile ilgili.
bu konuda bir soru da ben sormak istiyorum. Kiracının dönem sonunda evi terk edeceğine dair bildirimi, kiralayana, dönem bitmeden kaç gün önceden yapması gerekir ?