Ablam 6 senedir çalıştığı fabrikadan 2 ay önce çıkartıldı.Yani 2 aydır tazminatını bekletiyolar böyle bi hakları varmı yada ne şekilde olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
Printable View
Ablam 6 senedir çalıştığı fabrikadan 2 ay önce çıkartıldı.Yani 2 aydır tazminatını bekletiyolar böyle bi hakları varmı yada ne şekilde olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
çıkış süreci nasıl oldu. hangi sebeple çıkardılar. kıdem bordrosu, ibraname imzalattılarmı. size tavsiyem firma'ya iadeli taahütlü bir dilekçe gönderin firmanız tarafından şu tarihte şu sebeplerden dolayı iş akdim fesh edildi. fesihden doğan kıdem ihbar yıllık ücretli izin vs. haklarımın fesihin üzerinden iki ay geçmesine rağmen tarafıma ödenmemiştir. söz konusu alacaklarımın tarafıma ödenmesini rica ediyorum. diye bir dilekçe gönderin eğer cevap gelmezse önce bölge çalışma müdürlüğüne şikayetinizi bildirin sonra da iş mahkemesine dava açın.işveren Kıdem tazminatını fesihle birlikte derhal ödemek zorundadır. Ençok 4 taksitte öder. ve bu süre 1 yılı geçemez. hem bölge çalışmadan usülsüzlük cezası yer. hemde çalışan parasını alır
İşveren kendi kararıyla kıdem tazminatıı tksitlendiremez.Çalışanın da kabul etmesi durumunda taksit sayısında yasal olarak bir sınır yoktur.Taraflar anşaırsa 4444 taksit te olabilir.
merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.İşten çıkış nedeni bel fıtığı nedeniyle iş göremez raporu almasıydı.iş yerine bu raporu verdi ve işten çıkarılması uygun görüldü.Bu sebepten dolayı verdiğiniz bilgilerde herhangi bi değişiklik olması mümkün mü ?
sağlık sebeplerinden dolayı 4857 sayılı iş kanunun 25/I/b bendine göre işveren tarafından feshedildi sanırım. elinizdeki fesih bildiriminde bu varmı bilmiyorum ancak bu durum kıdem tazminatı yönünden alacaklarınızı almanıza engel teşkil etmez. firmayla bir an önce görüşün. Alacaklarınız hesaplanıp paranızı elinize alıp saymadan ibraname, kıdem bordrosu falan imzalamayın.(Değişik: 9/8/2002-4773/3. md. 22/05/2003-4857/Geçici md.1) 13 üncü maddesinde sözü geçen tazminat ile bu maddede yer alan kıdem tazminatına esas olacak ücretin hesabında 32 nci maddenin birinci fıkrasında yazılı ücrete ilaveten işçiye sağlanmış olan para ve para ile ölçülmesi mümkün akdî ve kanundan doğan menfaatler de göz önünde tutulur. Kıdem tazminatının zamanında ödenmemesi sebebiyle açılacak davanın sonunda hakim gecikme süresi için, ödenmeyen süreye göre mevduata uygulanan en yüksek faizin ödenmesine hükmeder. İşçinin mevzuattan doğan diğer hakları saklıdır.
4444 ün önünde Taraflar anlaşırsa şeklindeki ifadeyi görmediniz sanırım.En çok 4 taksite bölünebilir diye bir sınır olduğunu ilk kez sizden duyuyorum.Daha fazla açıklayabilirmisiniz bu sınırın dayandığı noktayı?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,çok yardımcı oldunuz iyi akşamlar.
Düzeltme:Kıdem tazmianatı tarafların anlaşması dışında hiçbir şekilde bölünemez.