Geo_fer rumuzlu üyeden alıntı
Sayın yetkili ve ilgililer,
Eşim ltd şirket ortağı ve müdürü olarak firma sahibidir.Şirketinin şu an için pek çok borcu olduğunu,pek çok protesto ve icra kayıtları olduğunu da öğrenmiş bulunmaktayım. Geçtiğimiz hafta iş borcuna karşılık eşimin kendi şahsi ad-soyadını kullanarak attığı senedi ödemediği için haciz geldi ve eşyalarımız haczedildi.Ben kamuda görevli bir çalışanım bu eşyaların kendi kazancım ile aldığı belgeleyebileceğimi söyleyip faturaları ibraz ettim ve istihkak davası açacağımı belirtttim ancak faturalar ile eşyalarımı geri alamayacağımı öğrenerek (zayıf ihtimal) vazgeçtim dava açmaktan.Çünkü icra hakimleri eş ile birlikte yaşamayı devam ettirdiğim için bu eşyaların haczedileceğine karar verebileceklerinin kesin olduğunu belirtti avukatlarımız(birkaç avukat ile görüştüm) Hacze gelen borç eşimin iş borcu için adını kullanarak attığı senetten dolayı oldu.
Sorum:eşimin iş borçalrına karşılık imzaladığı senetler ile şirket kaşesi ile şirket adına imzaladığı çek-senetlerin adıma kayıtlı tapusu benim üzerime bulanan yarısı banka kredisi borcu ile alınmış konutuma zarar verip veremeyeceği yani konutuma borçlu avukatlarınca ipotek konup konamayacağı,maaşıma haciz getirip getirmeyecekleri ile ilgili.
Aslında kimi avukat ; "borç eşin şahsi veya şirket borcudur kesinlikle tapusu (mülkiyeti) adınıza kayıtlı mülke ipotek koyduramazlar" diyor,
Kimi avukatlar; "Eğer alacaklı avukatı cabbar ise eşin medeni kanuna göre hissesine düşen kadarına ipotek koydurabilirler" diyorlar.
Rüyalarımda kabuslar görmeye başladım işyerimde rezil oldum evimden eşyalarım gitti sıkıntı içindeyim birde konut borcunun yanısıra tapuya bu ipotekler konursa ölene kadar borç öderim ne yapacağımı şaşırmış haldeyim.Eşim bulunduğum şehri terk etti telefonlarıma cevap vermiyor.
Birkaç avukatla görüştüm aile hukuku ile ilgilenen,icra-iflas hukuku ile ilgilenen ama net bir yanıt yok nasıl bir hukuk sistemi bu .yoksa ben mi işin ehli avukatlar ile karşılaşamadım bilemiyorum.Çok özür dileyerek.
Konu ile ilgili bilgisi olanların bilgilendirmelerini rica ederim.
İyi günler