18 Yaş Altı Kullanıcılar Alan Adı ve Host Alabir mi?
Öncelikle herkeze merhabalar
Bazı kullanıcılar biliyordur belki Switch.Ch adlı bir kuruluş .Ch ve .Li uzantılı Domain (Alan adı) satıyor..Burada öyle bi oyun var ki parayı yatırmadan domaini alabiliyorsun..Ben bir domain aldım..1 ay kullandım.Sonra alan adını host'tan kaldırdım..Yani site artık yayınlanmadı..Kuruluşa göre 2 kere uyarı mektupu ve 1 de son uyarı mektupu geldi adresime..
Şimdi Ben 15 yaşındayım..Bu parayı ödemesem ne tür bi yaptırım alırım..Son gelen uyarı mektupunda hukuki yollara baş vurulucaktır yazılıyordu..
Son gelen uyarı mektupunda şunlar bulunmakta;
1 adet fatura ve açıklama belgesi
1 adet son uyarı belgesi
Şimdiden teşekkürler:)
Re: 18 Yaş Altı Kullanıcılar Alan Adı ve Host Alabir mi?
arkadaşlar cevap yok mu ? :(
18 yaşının altındaki kişiler haciz veya faiz alabilir mi?
Merhaba arkadaşlar..
Şu ana kadar merak ettiğim birkaç şey 18 yaşının altındaki kişilerin internetten satın aldıkları herhangi bir şeyin parasını ödememesi sonucundan doğabilecek sorunlar..
15 yaşındayım bir alan adı aldım.1 ay kullandım bıraktım..Sonra bana sürekli mektup geldi parayı ödeyin diye.Mektupda fatura filan da bulunmaktaydı..Ancak ben sürekli parayı ödemeyi ihmal ettim.2 kere normal mektup geldi..Son olarak son uyarı mektupu geldi..
Son uyarı mektupunda şu yazmaktadır..
"sayın kullanıcı 30 gün içinde ödeme yapmassanız hukuki yollara başvurulacaktır."
Ancak İsviçre'den Türkiye'ye gelen mektupların bana ulaşması 1 ayı buldu...
Merak ettiğim birkaç şey var;
a)paraya ödemessem faiz-haciz gibi cezalara mahrus kalabilir miyim?
b)adsl bilgilerini kullanarak adsl sahibine bir işlem uygularlar mı ?
Re: 18 yaşının altındaki kişiler haciz veya faiz alabilir mi?
Re: 18 yaşının altındaki kişiler haciz veya faiz alabilir mi?
nasıl yani şimdi ben 15 yaşındayım diye benim adıma faiz mi gelicek :S
ayrıca verdikleri bir banka var credit suisse diye..
sacma sapan adresler verioalr banka adresi diye..hic de anlamadım..turk bankalarından hangilerinin isvicrede subeleri vardır?
tesekkurler
Sen 15 Yaşındasın ama Kullandığın Kredi kartı bilgilerine sahip olan kişi yani kefil olan insan arada kaynar. Reşit olmayabilirsin ama bağlı olduğun bir ailen var...
Dostum madem parayı ödemeyecektin neden gerçek adresini verdin? Ayrıca 7-8 dolarlık bi meblaa için senin peşine düşeceklerini hiç sanmıyorum. Yurt dışından bununla uğraşmaları oldukça zor. Doldurduğum formun ne olduğunun farkında değildim gibi bi savunma yapman da mümkün.
Merhaba Arkadasım Ch we Li Uzantılı DOmainler Bedavadır Ve Bende Kullandım Ücret Talep Edemezler Ve 15 Yasındasn ßunları Bir Kenara Gec Onlar ßirşey Talep Edemezler Cünki Ellerinde Hic Birşey Yoktur Rahat Ol Yani :)
bende o uzantılı domainlerden kullandımpara ödemediğim için otomatik kapatıyorlar :D bende gerçek adresimi verdim ama mektup filan gelmedi bana takma kafana