Yurtdışındaki evliliğin Türkiye'ye bildirilmesi
Ben Almanyada 2003 yilinda bir Alman bayan ile evlendim, (Alman kanunlarina göre) Ama evliligimi Türk makamlarina bildirmeyi unuttum ve 2006 yilinda biz siddetli gecimsizlik yüzünden bosandik.
Türkiye de yeniden 2008 yilinda bir bayan ile evlendim sonra esimi yanima getirmek istiyorum,Almanya daki evliligimi Türkiye deki nüfüsa (konsolosluk araciligi ile) bildirmedigimden dolayi esime Türkiyedeki Alman konsoloslugu vize almaya gittiginde Vize almasinda sorun cikarir mi bilmek istiyorum,
Eyer sorun cikarirlarsa nasil bir cözüm önerirsiniz neler yapmaliyim nasil biryol izlemem gerekiyor. Benim su anda Almanya da süresiz oturma ve calisma iznim var.
Saygilarimla
Re: yurtdisin daki evliligin türkiyeye bildirilmesi
Re: yurtdisin daki evliligin türkiyeye bildirilmesi
selamlar.ayni dertten bende müzdaribim arkadasim.
ben hukukcu degilim ama en azindan bildiklerimi paylasabilirim.
ben üstelik halen evliyim ve 2005 ten beridir ayri yasiyorum
bende bir Türk ile evlenmek istiyorum.bunun icin kendi capimda
arastirma yaptim. aslinda hukuken Konsolosluga bildirmek zorundasin gibi bir izlenim var ama..mantikende; neden bildireceksinki?
Buna konsolosluk ne karisir?,sen zaten aile birlesimi icin alman makamlarina
basvuracaksin.yani alman makamlarindada bosanmis görünüyorsun..!
senin ´veya ileride olacak esinin Türk konsoloslugu ile ne gibi bir isin olacakki?
ama yinede Avukat bir arkadasimiz sana en yakin sürede hukuki sekilde
cevap verecektir..
Saygilar
Re: Yurtdışındaki evliliğin Türkiye'ye bildirilmesi
Alıntı:
semi23 rumuzlu üyeden alıntı
Ben Almanyada 2003 yilinda bir Alman bayan ile evlendim, (Alman kanunlarina göre) Ama evliligimi Türk makamlarina bildirmeyi unuttum ve 2006 yilinda biz siddetli gecimsizlik yüzünden bosandik.
Türkiye de yeniden 2008 yilinda bir bayan ile evlendim sonra esimi yanima getirmek istiyorum,Almanya daki evliligimi Türkiye deki nüfüsa (konsolosluk araciligi ile) bildirmedigimden dolayi esime Türkiyedeki Alman konsoloslugu vize almaya gittiginde Vize almasinda sorun cikarir mi bilmek istiyorum,
Eyer sorun cikarirlarsa nasil bir cözüm önerirsiniz neler yapmaliyim nasil biryol izlemem gerekiyor. Benim su anda Almanya da süresiz oturma ve calisma iznim var.
Saygilarimla
semih`bey`sorununuza`cozum`buldunuzmu?