Re: Kaza Sonrası Maddi Talep
mağdurluğun sadece kaybettiğin süre ve müşteri.
bunun için istersen değer kaybı davası açabilirsin, araç X lira değer kaybettiyse karşı taraftan alman mümkün.
onun haricinde pek birşey yapılamaz gibime geliyor.
sen dua et, yaya aracının üzerine düşüp orda ölmemiş, bide savcılık satılamaz şerhi koyardı aracına, aylarca beklerdin.
Kasko bedeli tüm zarar ziyanınızı karşılayamıyorsa,kalan kısım için dava açabilirsiniz.Mahkeme bilirkişi atayıp,kasko değerinin üzerinde zarar ziyan olup olmadığını tespit ettirecek,kasko değerinin üzerindeki zararları karşı tarafın tanzim etmesine hükmedecektir.Ama bu da çok uzun bir süreç.
patron aracına yapılan masrafları kaskodan aldıysan geriye bir tek şu kalıyor...
aracın bu olaydan ötürü deger kaybedecektir boya vs...
aracının deger kaybını karşı taraftan alabilirsin...
benim aracımı bir çocuk hasara uğrattı ve bugün yanı 05/06/2009 tarihinde
biraz tazminat kazandım..
24/11/2005 tarihi itibari ile yasal faizli olmak üzere
3863ytl maddi hasar
1000ytl aracın deger kaybı
kaznadım.... kaza tarihi itibari ilede yasal faiz işletiyorlar....
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
mağdurluğun sadece kaybettiğin süre ve müşteri.
bunun için istersen değer kaybı davası açabilirsin, araç X lira değer kaybettiyse karşı taraftan alman mümkün.
onun haricinde pek birşey yapılamaz gibime geliyor.
sen dua et, yaya aracının üzerine düşüp orda ölmemiş, bide savcılık satılamaz şerhi koyardı aracına, aylarca beklerdin.
Yaya aracın üzerine düşüp ölseydi neden savcılık araca satılamaz kaydı koyacak?
Cevap: Re: Kaza Sonrası Maddi Talep
Alıntı:
pinusnigra rumuzlu üyeden alıntı
patron aracına yapılan masrafları kaskodan aldıysan geriye bir tek şu kalıyor...
aracın bu olaydan ötürü deger kaybedecektir boya vs...
aracının deger kaybını karşı taraftan alabilirsin...
benim aracımı bir çocuk hasara uğrattı ve bugün yanı 05/06/2009 tarihinde
biraz tazminat kazandım..
24/11/2005 tarihi itibari ile yasal faizli olmak üzere
3863ytl maddi hasar
1000ytl aracın deger kaybı
kaznadım.... kaza tarihi itibari ilede yasal faiz işletiyorlar....
benimde başıma bir olay geldi aracımdaki ne kadar değer kaybı olduğunu km hesplıyacak ve hangi mahkemeye dava açıcaz ve bir sürü işimiz aksadı bayramda manevi de alabilirmiyiz kazada benim hiç kusurum yok polis raporuna göre eşimde hafif yaralı bilgi verrseniz sevinirim iyi bayramlar
Cevap: Re: Kaza Sonrası Maddi Talep
benimde başıma bir olay geldi park halindeyken arkadan çarptı bir araç aracımdaki ne kadar değer kaybı olduğunu kim hesaplıyacak ve hangi mahkemeye dava açıcaz ve bir sürü işimiz aksadı bayramda manevi tazminat ta alabilirmiyiz kazada benim hiç kusurum yok polis raporuna göre tabiki. eşimde hafif yaralı bilgi verrseniz sevinirim iyi bayramlar dilerim