Icra davalari icin elimizde olan cesitli dilekce orneklerini bu baslik altinda toplamayi oneriyorum. Ben elimdekileri simdi ekleyecegim. Sizlerin de degerli katilimlarinizi beklerim...
Printable View
Icra davalari icin elimizde olan cesitli dilekce orneklerini bu baslik altinda toplamayi oneriyorum. Ben elimdekileri simdi ekleyecegim. Sizlerin de degerli katilimlarinizi beklerim...
ITIRAZIN KALDIRILMASI:
....... İCRA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
..........
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI :
KONU : İtirazın kaldırılması ve takibin devamı talebimizdir.
AÇIKLAMALAR :
1- Davalı müvekkilimizin maliki bulunduğu .......................... adresindeki taşınmazda .../.../...... başlangıç tarihli yazılı kira sözleşmesi ile kiracı olarak oturmaktadır.
2- Davalı kira sözleşmesinin başlangıç tarihinden sonra ../../.... tarihli tahliye taahhüdü ile taşınmazı ../../.... tarihinde tahliye edeceğini taahhüt etmiştir. Davalının bu tahliye taahhüdüne rağmen ../../.... tarihinde taşınmazı tahliye etmemesi üzerine tarafımızdan borçlu aleyhine ..........’nün .......... E. Sayılı dosyası ile icra takibi yapılmıştır. Davalı tahliye emrine itiraz ederek takibi durdurmuştur.
3- Davalının tahliye emrine itirazı haksız ve hukuki dayanaktan yoksundur. Zira davalının tahliye taahhüdünün geçerliliğine yönelik itirazları haklı değildir. Davalı kiracı her ne kadar tahliye taahhüdündeki imzanın kendisine ait olmadığını iddia etmekte ise de yaptırılacak bilirkişi incelemesi ve imza karşılaştırmaları sonucu imzanın davalıya ait olduğu açıkça anlaşılacaktır.
4- Bu nedenlerle davalının itirazının kaldırılması ve kiralanandan tahliyesi için mahkemenize başvurmak zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER : İİK.m.269/b ve sair ilgili mevzuat
DELİLLER : ..........’nün .......... E. Sayılı Dosyası, tanık, yemin ve sair deliller.
TALEP SONUCU : Arz edilen nedenlerle davalının haksız ve hukuki dayanaktan yoksun itirazının kaldırılmasına, takibin devamına, davalının taşınmazdan tahliyesine, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. ..........
DAVACI VEKİLİ
TAAHHUDU IHLAL
…İCRA MAHKEMESİ (CEZA) HAKİMLİĞİ’NE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI :
VEKİLİ :
SUÇ : Taahhüdü ihlal.
SUÇ TARİHİ :
KONU : Taahhüdünü ihlal eden borçlu-sanığın, HAPİS CEZASI ile tecziyesine karar verilmesi talebidir.
AÇIKLAMALAR :
1- Sanık borçlu hakkında …. sayılı takip dosyası ile icra takibine geçilmiştir ve takip kesinleşmiştir.
2- Daha sonra borçlu icra müdürü huzurunda ve/veya alacaklının muvafakatiyle borcunu muayyen müddetle ödemeyi taahhüt etmiş ancak haklı bir sebebi bulunmaksızın borcunu taahhüt ettiği tarihte ödememiştir. Bu husus icra dosyasında da sabittir.
3- İİK. nun 340. maddesini ihlal etmiş bulunan borçlunun tecziyesi için sayın mahkemenize başvurma zorunluluğumuz doğmuştur.
H. NEDENLER : İİK madde 340 ve ilgili mevzuat
H. DELİLLER : …İcra Müdürlüğü’nün … sayılı icra takip dosyası ve diğer yasal deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Taahhüdünü ihlal eden borçlu sanığın hapsen tecziyesi ile masraf ve ücreti vekaletin kendisine tahmilini takdirlerinize vekaleten saygıyla arz ederim. …/…/…
Davacı Vekili
Av.
Sayin Agurbuz Davaniz nasil sonuclandi,benim gibi sade bir Vatandasin anlayacagi sekilde belirtirseniz cok memnun olacagim. Tahliyeniz ne kadar sürdü,sonucda Hapis cezasi aldimi ne kadar aldi.
Dilekçeler belirli bir itiraz şekli için vasat düzeyde, neyse de vekil var hepsinde, avukatlar için yazılmış adeta.
Sadece tahliye taahüdü icraya konulmuş ve imzaya itiraz edilmiş ise bu dilekçe bir anlam ifade edebilir.
Şahsen şablon dilekçelerin herkesin durumuna bire bir uymayacağını bu nedenle davalarına zarar vereceği kanaatindeyim.
Forumda dilekçe örneklerinin şimdilik paylaşımı mümkün değildir.