Kapımın önündeki su borusunun tahribatı 5 aydır yapılmadı
Bundan yaklaşık 5 ay önce apartmanın su tesisatındaki problemle ilgili tamirat yapıldı, su boruları dairelerin giriş kapısının hemen yan duvarından geçiyor ve binanın iç görüntü temizliğinin bozulmaması amacıyla komple alçıyla kaplı, boyalı bir zemin altında temiz bir duvar gibi duruyordu.
Tamirat sırasında benim katımda (5.kat) ve girişdeki alçılı duvar doğal olarak kırıldı ve içinden çalışıldı, ustalar işlerini bitirip gitti ve duvar tam kapımın dibinde yıkık dökük kaldı. Yöneticimiz değişik bir insan apartmanda bizde dahil kimse yöneticiliği almadığı için emekli 65-70 yaşlarında tek başına bütün gün apartmanın kapısında oturan kolundan sağlık taraması için basit bir kan alınma işlemini aıds olduğuna yorup her gününü ölüceğini zannederek yaşayan bir kadın. Hergün iş dönüşünde kapıda rastladığım yöneticiye ne olucak bu kapının hali diye sorduğumda ustalar gelip yapıcak diye cevap alıyorken 1 ayı geçen süre zarfından sonrada apartman görevlimizin onları hallediceğini soylemeye başladı, hem görevli hem yönetici 5 ay nasıl oldu anlamadan beni bi güzel oyaladı. Bu arada nezih bir semtte temiz,yeni bir binada yaşamaktayız, hem kendi göz zevkim hemde gelenim gidenim sırasında duyduğum rahatsızlıktan dolayı bayram tatiline cıkarken son kez eşimle beraber bakın geldiğimizde ya bu kapının önü yaptırılmış olur yada zaten evde küçük bir tadilata işimiz var biz ustalara o kapıyıda yaptırır apartmana neyse fatura eder aidattan keseriz demiştik. 9 ekim günü gelen ustalara kapının onunude yaptırdım hatta aşağıda kapıda gördüğüm yöneticiyede ustalar yukarıda kapının onunude yapıyolar 70ytl faturasını ayrı kesip getiricekler yarın dedım peki tamam dedi.
Akşamüstü bina sakinlerinden huysuz ve geçimsiz olan bi komşumuz kapıda bana bir kadına yapılmaması gereken terbiyesizlik ve kabalıkla 70ytl. bunamı verdiniz buna ben 5 kuruş vermem ( bu arada daire başı 4ytl kadr bişey düşücek) kendisi inşaatçıymış ben yapardım ne maliyeti var vs. vs. bende bugune kadar bu pisliği ben çekiyorum hepiniz kapınızın onu temız oturuyosunuz deyip yuzune kapıyı kapamak durumunda kaldım, az sonra da yönetici gelip valla o daire kabul etmiyo pahalı buldu bende kabul etmıyorum demezmı gerisini anlatmıyım cok ozel olur artık:)
Kısacası konuştuğumuz rakkam çok küçük olabilir ama bende kendimi yenilmiş ve kötü hissetmek istemiyorum.
Aidattan kesmeyi planlıyorum buna hakkım varmı ne yapmalıyım?
Re: Kapımın önündeki su borusunun tahribatı 5 aydır yapılmadı
aidattan keserseniz icra ya giderler .haksız çıkarsınız.bu işle onun alakası yok çünkü.
katılanlardan alın .katılmayanlara da gülüp geçin derim.bu onlara selam vermemek için size güzel bir bahane yaratır.
Re: Kapımın önündeki su borusunun tahribatı 5 aydır yapılmadı
Apartmandaki herkes kendisine göre önemli gördüğü tamiratı yaptırıp diğer kat maliklerinden talep ederse anarşi doğar. Tamiratın yapılmamasından dolayı mağduriyetinizi anlamakla beraber diğer kat maliklerinden talep etmenizin hukuki dayanağı yoktur.
Bunu bahane ederek aidatınızı ödememezlik yapamazsınız.
Gelecek dönem siz yönetici olun, böyle mağduriyetler yaşamayın.