Bahsi geçen şahıs 7 yıldır bir fiil bu şirkette çalışıyor.
Şu anda 6. ayının içinde hamilelik döneminde.
Yasal olarak SSk ile anlaşmalı bir hastanede ancak 32.haftada hamilelik doğum iznini (ücretli) başlatıyorlar. (Bizimki şu anda 23. hafta sonlarında.)
Şirkette çalışılan muhasebe bölümünde yasal olarak yasak sayılmasına ve çok kez ikazda bulunulmasına rağmen, halen sigara içilmesi gibi sağlığı tehdit eden bir durum söz konusu.
Evim ve şirket arası yaklaşık 50 km. gidiş-dönüş yaklaşık her gün kendi aracımla 100 km yol araç kullanıyorum. Buda tehlike uyandırıyor. (Yakınımdan geçen kullanabileceğim bir servis yok.)
Tüm bu şartlar altında doğumdan sonra bebeğimede bir müddet baktırabileceğim kimsem olmadığı için 7 yıllık tazminatımı alıp, işyerimle yollarımı yasal olarak ayırmak istiyorum.
Fakat çıkmak isteyen taraf ben olduğum için tazminatımı ne gibi durumlarda almaya hakkım varmı? Bilemiyorum.
Sağlık olarak şu anda tehlikeli sayılabilecek bir hamileliğim söz konusu değil. Fakat en fazla 1 ay sonra fiziksel olarak okadar mesafe araç kullanmam hem tehlikeli hemde güç olacaktır.
Bu şartlar altında bu durumla ilgili ve neler yapılabilirle ilgili bilgi rica ediyorum.