Herkese merhaba!! Konuyu fazla uzatıp vakitiniz den çalmak istemiyorum.Ben ve bir kaç arkadaşım işveren tarafından haksızlığa uğramıştık.Sebepİ;; iki senedir zam alamama , düşük ödenen primlerimiz ve bazılarına zam verilip bazılarına verilmemesidir.Bir çoğumuz en az yedi yıllık elemanlar.Fakat iş hak aramaya geldiğinde ,sadece ben ve bir mesai arkadaşım hakkımızı arama yoluna koyulduk.2008 ocak ayı itibariyle yola koyulmuştuk.Avukat tuttuk,sigorta'dan gelen müfettişlere hem işyerinde hemde bizzat müdürlüğe giderek,uğradığımız haksızlıklar konusunda ifade verdik.Avukat'ımız (işten ayrılmayın,işsiz kalırsınız o zaman işimiz zorlaşır,zaten onlar bu süreç zarfında sizi işten çıkarıp tazminatınızı verir,bizde orada çalışanların sayısına göre işe iade davası açarız) demişti.Ben buna istinaden bizde hem çalışıp hemde mahkemeye verelim dediğimizde o olmaz demişti,hem çalışıp hem mahkemeye neden veremiyoruz anlamış değilim.Bu esnada devamlı aldatılmamızmı gerekiyor kanunlarca.Sonuç olarak primlerimiz iki üç aydır ben ve arkadaşımın maaşları üzerinden ödeniyor.bu ay itibariyle diğerleride maaşları üzerinden primleri yatmaya başladı.Geçmiş yılların primleri soru işareti tabii..Ben süreç hızlanması bakımından ayrılmadan neden işvereni mahkemeye veremiyorum,kanunlar böylemi söylüyor gerçekten....Uzun yazım için çok özür diliyorum..