Görev değişikliğini kabul etmediğim için tazminatsız işten çıkarıldım
ben br buçuk senedir özel bir sektörde çalışmaktaydım yalnız yaklaşık 1 ay önce işten çıkarıldım ve bana tazminat ödenmedi bana görevim olmayan 1 iş verdiler bende bu görevi yapmaktan kaçındım onlarda benden savuunmamı istemeden ihtarname hazırladılar ben imzalamayı kabul etmedim ertesi gün aynı görevi bana tekrar sundular ben yine o görevi yapmayacağımı söledim tekrar bir ihtarname hazırladılar ve beni işten çıkardılar fakat ben o ihtarnameyide imzalamadım şimdi benim tazminatmı geri ödemiyolar nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba bana yardımcı olabilirmisiniz ben hakkımı aramak istiyorum savunma istemeden ihtarname yazılmaz diye biliyorum yanlışmı biliyorum beni bu konu hakkınfda bilgilendirirseniz çok sevinirim çalışma hayatınızda başarılar diliyorum şimdiden ilgilenen hukukçu arkadaşlara çok teşekkür ederim
Re: benim bir sorunum var
İş Mahkemesine dava açacaksınız.
Re: Görev değişikliğini kabul etmediğim için tazminatsız işten çıkarıldım
anladıgım kadarıyla işveren sizi verilen emri yerine getirmedigi için işten çıkarmış bu demekki 25/2 maddeden çıkarılmışınız bu maddenin bir özelligi var bu maddeden çıkarılan kişiler görevi aksattıgı için savunması istenmez orda sorun yok şimdi iş yerinde 30 kişiden fazla çalışan varsa hemen işe iade mahkemesi açabilirsin veya tazminat davası ok
Re: Görev değişikliğini kabul etmediğim için tazminatsız işten çıkarıldım
ilginiz için çok tşk ederm . benim çalştığım çok büyük bir firma sizce dava açarsam nekadar sürede sonuçlanır ve kazanma şansım nedir terkar tşk ederim