Profesörün Özel Çalışma Esasları
Merhaba.
Bir devlet üniversitesinde anabilimdalı, bölüm başkanı gibi tam zamanlı görevi bulunan bir profesörün, okuldaki görevinin haricinde, kendi konusu ile ilgili olarak, bir hizmet verip maddi menfaat sağlaması yasal mıdır? Hizmeti karşılığında fatura vs. kesemiyor ancak yapılan işte kendi imzasını kullanıyor.
Teşekkür ederim.
Re: Profesörün Özel Çalışma Esasları
Bu soruyu "O" profesör değil de neden siz soruyorsunuz?
Muhattabı ben olduğum için, Yükseköğretim Kanunu 36'ncı madde çalışmalarını engellemekte midir?
Alıntı:
elimin rumuzlu üyeden alıntı
Muhattabı ben olduğum için, Yükseköğretim Kanunu 36'ncı madde çalışmalarını engellemekte midir?
Hayır.....
Detaylı açıklama yapmanız mümkünmü?
Profesör maaşı ne kadar biliyor musunuz?Yoksa profesör mü olmak istiyorsunuz?
Alıntı:
elimin rumuzlu üyeden alıntı
Detaylı açıklama yapmanız mümkünmü?
Detaylı anlatırsanız detaylı açıklama yapılabilir.
Varmıdır?Vardır!
Yokmudur?Yoktur.
Di mi? Di.
Gibi
Yazının detaylı olduğunu düşünüyorum ancak,yinede isteğiniz üzere açıklamaya çalışayım bir üniversitenin biyoloji bölüm başkanı ,piyasada rapora ihtiyaç duyan bir firma ya biyoloji genel kapsamında raporlar hazırlayarak satıyor.
Sorularım:
Bu durumun,
1.Yasalarda yeri Varmıdır?
ya da
2.Bunu engelleyen bir kanun,yönetmelik vs. Yokmudur?
ya da
3.Bu durumun yasal dayanakları vardır Di mi?
teşekkür ederim...
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Detaylı anlatırsanız detaylı açıklama yapılabilir.
Varmıdır?Vardır!
Yokmudur?Yoktur.
Di mi? Di.
Gibi
Detaylı açıklama yapacakmısınız syn kırcalı?
Kanaatimi arz etmek istiyorum affınıza maruren...
Ben uzun zamandır bu sitedeyim. Yönetim kadrosunun ve müdavim üyelerin tarzını ve tavrını iyi tanıdığımı sanıyorum. Mesele şudur. Söz konusu olan bir profesördür. Yani aydın bir insandır, bilim adamıdır. Dolayısıyla yaptığı bir işin yasaya uygun olup olmadığını çok iyi biebilecek bir durumdadır. Bilmiyorsa da öğrenmek için eşinden dostundan olan hukukçulara rahatlıkla danışabilir.
Sorunun ne alakası oladuğu kavranılamayan biçimde bir 3. kişi tarafından soruılması garipsenmiş gibime geliyor ki, ruhuları okuduğum yönetici ve müdavimler size böyle kaçamak cevaplar veriyorlar, çünkü amacınız açık değil.
Profesörün iddia ettiğiniz bu hizmetinden siz yararlanıyorsanız, bunu bu sitede sormak yerine bir hukukçuya danışabilirsiniz.Açıkçası burada bir gizli niyet sezilmekte, bilmem yanılıyor muyum???