Memurun İstifa Sonrası Geri Dönüşü
İyi çalışmalar...üniversitede 657 idari asil memur olarak çalışmaktayım nakil için talepte bulundum olumsuz sonuçlandı,yakın tarihte kısa dönem askerlik görevim için kurumdan ayrılacağım,Ancak ben kanunda tanınan hak için istifa sonrası geri dönüş konusunda ''usulune uygun istifa '' şeklini anlayamadım.Kaldı ki istifanın şekli nasıl olmalıdır memurluktan mı yoksa görevden mi kurumun görevinden mi bunu anlayamadım.yada kısaca benim istifa sonrası 6 ay bekleyerek istediği her kuruma başvuru yapılabilir denirken bunu yapabilmem için nasıl istifa etmeliyim...
ilginize teşekkür ederim.
Re: Memurun İstifa Sonrası Geri Dönüşü
Arkadaşım ben bu durumu yaşamış biri olarak bunu izah edeyim.
657 Madde 90 (idi sanırım)
Öncelikle, dlekçende ister sebep belirt ister belirtme .........görevimden çekilmek arzusundayım. Gereğini arz ederim" demen gerekli. Yani olay "çekilme".
Usulü de şu: İstifa talebinizin onaylandığı yazısı sizin kuruma ulastiktan sonra ayrılmak. Böyle olunca, 6 ay bekleme süresinden sonra memuriyete donus yapabilirsiniz. Bir de beklemeden ayrilanlar var ve bu durumda donus icin sure daha uzun. Hatta 657 / 90. Md.de bir olasılık için memuriyete donememe durumu da var. O maddeyi incelerseniz daha iyi anlarsınız.
657 SAYILI YASAYA TABİ İSENİZ, NE İSTİFASINDAN BAHSEDİYORSUNUZ. ASKERLİK SÜRESİNCE ÜCRETSİZ İZİNLİ SAYILIYORSUNUZ. 657 SAYILI YASANIN 108/SON.MADDESİNE GÖRE "Muvazzaf askerliğe ayrılan memurlar askerlik süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız izinli sayılırlar. Bunlar hakkında 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümleri ile bu Kanunun 83 üncü maddesi hükümleri saklıdır." HÜKMÜ YER ALMAKTADIR.
İLGİLİ YASA HÜKMÜ GEREĞİ, GEREĞİNİN YAPILMASINI İSTEMEK NEDEN YETERLİ DEĞİL? SİZİN İÇİN
Askerlik dönüşü 1 ay içinde müracaat etmek gerek.Tekrar göreve başlanıyor.Çekilmek-çekilmiş sayılmak alakalı bişi değil.Yada istifa etmek saçmalık zira istifa çekilme çekilmiş sayılma(müstafi) da tekrar göreve dönüşler açıktan atama usulüne tabii.Bunun da yöntemi daha değişik ve zor dur.Açıktan atamada idarenin taktir hakkı vardır.ama askerlik dönüşünde bu söz konusu olamaz.Tabii ki askere gidileceği usulüne göre kurmuna dilekçe ile resmen bildirildiği taktirde.Saygılarımla.
teşekkür ederim cevaplarınız için hepinize;ancak Başak77 adlı arkadaşıma bişey daha sormak istiyorum,bunu yaşayan biri olarak diyosunuz,ben askerlik için istifa etmek istemiyorum istifaya gerek olmadığını biliyorum ben burdan gidebilmek için istifa edip nasılsa askerde 6 ay geçecek onun sonunda da istediğim kuruma ve yere gidebileyim amamcım bu benim,bunun uygulanmış bi örenği varmıdır yani bunu yapan birileri sonunda rahatca dönebilmiş mi memurluğa öğrenmek istediğim bu saygılar...
teşekkür ederim cevaplarınız için hepinize;ancak Başak77 adlı arkadaşıma bişey daha sormak istiyorum,bunu yaşayan biri olarak diyosunuz,ben askerlik için istifa etmek istemiyorum istifaya gerek olmadığını biliyorum ben burdan gidebilmek için istifa edip nasılsa askerde 6 ay geçecek onun sonunda da istediğim kuruma ve yere gidebileyim amamcım bu benim,bunun uygulanmış bi örenği varmıdır yani bunu yapan birileri sonunda rahatca dönebilmiş mi memurluğa öğrenmek istediğim bu saygılar...
Başak hocam ilginiz için teşekkür ederim.bu durumu yaşayan biri olarak sizin tecrübelerinize ihtiyacım var,hoşgörün lütfen..ben kurumundan muvafakat alamadığım için istifa sonrası geri dönüşü düşünüyorum,istifa ederek çözmek istiyorum.o nedenle görevden çekildikten sonra benim kendi kurumumdan başka bir kuruma geri dönmem zor olur mu bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen.bunun bir örneği varmı teşekkrüler
Cevap: Re: Memurun İstifa Sonrası Geri Dönüşü
memurun istifa sonrası geri dönüş dilekçe örneğini istiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz