-
Doğum ve Süt Parası
merhabalar;
ssklı çalışanım.
1- 4 aylık yasal iznimi kullanacağım bu sürede herhangi bir değişiklik oldu mu acaba? bazı arkadaşlarım 6 ay olacağını söylüyorlar böyle birşey var mı?
2- doğum parası diye bir para varmış bu para nedir ve nasıl alınır?
3- süt parası diye bir para varmış bu nedir ve nasıl alınır?
4- bunların dışında herhengi bir yardım veya hak var mı acaba?
ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Re: Doğum ve Süt Parası
konuyla ilgili bilgisi olan yok mu acaba?
-
1- madde 74te : Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
ayrıca ne mutlu size günde 1,5 saat izin kullanabilirmişsiniz
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır
dediğiniz süt doğum parası diye bişey göremedim belki işverenin insiyatifidir. Hukukçular tabi daha net aydınlatacaktır sizi.
-
Merhabalar İşsizlik ödeneği alıyorum ve eşim doğum yaptı. Acaba alacağım yardım veya para nedir . Bilgi verirseniz sevinirim
@gmail.com
-
50YTL emzirme yardmı alabilirsiniz.
-
-
Doğum raporu ile birlikte işsizlik ödeneği aldığınız kuruma başvurun.
-
4 aylık yasal iznimi kullanacağım bu sürede herhangi bir değişiklik oldu mu acaba? bazı arkadaşlarım 6 ay olacağını söylüyorlar böyle birşey var mı?
-
Sayfanın en başında da bu soruyu sormuştunuz,hemen altında da cevap verilmiş.
-
sayfanın başındaki yanıtı ve ilgili maddeyi biliyorum ancak ab uyum sürecinde bu iznin 6 aya çıktığı söyleniyor. bunun doğru olup olmadığını soruyorum.