Sonuca Ulaşamayan Tenfiz Davası
2004 yılında almanyada boşandım, Türkiye'de tenfiz ve tanıma davası açtım mahkeme hakimi 2. mahkemede almanyanın verdiği kararı tanımadı ve davayı redetti, yargıtaya temyize gittik 1.5 yıldır temyizden cevap bekliyorum son derece mağdur durumda kaldım , ne yapabilirim başka bir avukat tutup yeniden boşanma davası mı açmalıyım yargıtayın dosya sorgulama sayfasına hergün bakıyorum fakat sonuçlanmadı bir türlü. Bir an önce bu davadan kurtulabilmek için ne yapabilirim? 7 yıldır görmediğim bir adamın Türkiyede soyadını taşıyorum ve hala onunla evli görünüyorum bu yüzden 2. evliliğimide yapamıyorum . Değerli avukatlarımızdan bu konuda yardım istiyorum ne yapabilirim?
Saygılarımla..
Re: Sonuca Ulaşamayan Tenfiz Davası
Böyle bir dosyanın yargıtayda bu kadar süre beklemesi pek normal bir durum değil, bence dosyanızın akıbetini bizzat yahut bir vekil vasıtasıyla sorgulatın, ancak bilgisayardan değil, bizzat Ankaraya giderek,
Ayrıca neden davanın reddedildiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim, tenfizin reddi pek sık görülen bir durum değildir,
Sayın Fahri bey önce ilgilendiğiniz için tşk ederim. Ben çifte vatandaşım almanyada boşandığım eşim tenfiz davasında duruşmaya bir avukat göndermiş ve benim alman vatandaşı olmadığımı söylemiş davamız alman kanunlarına göre görülmüştü, fakat yalan bir beyan bu biz ikimizde hem alman hem de türk vatandaşıyız . Bu yüzden hakim hanım da davayı redetmiş avukatım temyize gönderdi fakat halen bir cevap alamadım ben kendim ankaradan araştırsam acaba bana bilgi verirlermi son derece mağdur durumda kaldım.
Ayrıca temyize giden dosyaya benim alman kimliğimin fotokopisi de konuldu.
Acaba avukat mı değiştirmeliyim çünkü avukatım hala bekleyin gelir normal bu durum diye oyalıyor çok ilgilenmiyor gibi geliyor bana.
Lütfen bu konuda bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
avukatınızın ilgilenmemesi için bence bir sebep yok,
hemen bu şekilde düşünmemek gerekir,
İmkanınız varsa bizzat ankaraya giderek sorabilirsiniz,
yahut bulunduğunuz yerin ilgili makamları aracılığı ile dosya esas ve karar numarasını belirterek akıbetini sorabilirsiniz,
yine internetten www.yargitay.gov.tr adresinden dosya akıbetini sorabilirsiniz,
telefonlardan yargıtayı arayarak akıbet sorabilirsiniz ( cevap verip vermeyecekleri hususunda birşey diyemem ancak denemekte fayda var)
kolay gelsin ne diyelim... birşeyler yapmak lazım neticede
Avukatımın ilgilenmediği konusunda haksız sayılmam çünkü defalarca yargıtaydan araştırmasını istediğim halde her defasında Ankaraya gittiğimde araştırırım dedi ama hala araştıracak. bugün e-posta ile dosyayı sordum bakalım bir sonuç alabilecekmiyim .birde şunu öğrenmek istiyorum ben davayı açtığımda İstanbuldaydım şu anda Konyadayım hangi merci aracılığıyla sordurabilirim dosyamın akibetini?:? :?
Dosya esas ve karar numaralarını özellikle belirterek,
dosyanın akibetine Yargıtay Başkanlığı'na hitaben göndereceğiniz bir yazı ile sorun,
böyle bir usul olduğundan demiyorum,
ancak bu şekilde sorulmasına engel bir durum da yok.
Siz yazın,
kurumlar genelde yazılara cevap verirler,
ben genelde bütün işlerimi yazılı olarak yapmaya çalışırım,
kolay gelsin.
Ben e-mail attım yargıtaya yazılı dilekçeyle başvuru yapmam bildirildi, bende avukatıma söyledim en kısa zamanda yazıp yollayacağını söyledi.
İnşallah bir sonuç elde edebilirim.
bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.