Adalet Bakanlığı Personeliyim Eş Durumu Tayin ve Kurumlar Arası Naklen Atamada Muvafakat alamama
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne Bağlı Bir Ceza İnfaz Kurumunda 2 yılı aşkın süredir İnfaz ve Koruma Memuru olarak görev yapmaktayım. Eşim ise Sağlık Bakanlığına bağlı bir ilçe Devlet Hastanesinde (4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Kanuna göre) Sözleşmeli Personel, dolayısıyla tayini çıkmıyor. Eşimin çalıştığı ilçede biz evlenmezden önce Ceza İnfaz Kurumu vardı, Fakat benim asaletim tastik olmadan kapandı şuan o ilçede Ceza İnfaz Kurumu yok. En yakın Ceza İnfaz Kurumu yaklaşık 60 Km mesafede başka bir ilçede. Ben daha önce Adalet Komisyonuna Eş Durumumu belirterek tayin talebinde bulundum. Komisyon Personel eksikliğini ve işe başlama tarihimin 2 yılı geçmediğini bahane göstererek tayin talebimi reddetti.
Bende Sağlık Bakanlığının Kurumlara Arası Naklen Atama Kurasına Memur Olarak Başvurdum ve Memur olarak Kurada atandım (Atanma mı denir kurada çıktımı denir bilmiyorum?). Şimdi Adalet Bakanlığının bana Muvafakat vermeyeceğini biliyorum. Ben lise Mezunuyum. Acaba Adalet Bakanlığının bana Muvafakat vermemesi ile ilgili (Eş Durumu, Eşimin Bulunduğu ilçede Ceza İnfaz Kurumunun Bulunmaması, En yakın Ceza İnfaz Kurumunun yaklaşık 60 Km uzakta olması sebebi ve Başka Kuruma Naklen Atanmama Muafakat verilmemesi) dava açabilirmiyim. Dava Açsam Kazanırmıyım. Davayı Kurumlar Arası Naklen Atamaya Muvafakat vermedikleri için açacağım Acaba diğer anlattığım konular davayı kazanmamda etkili olurmu. Bu konuda bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olunuz şimdiden Teşekkürler
Re: Adalet Bakanlığı Personeliyim Eş Durumu Tayin ve Kurumlar Arası Naklen Atamada Muvafakat alamama
Mazeretiniz haklı görünüyor. Muvaffakat verilmezse, yukarıya yazdıklarınızı belgelendirerek mahkeme başvurabilirsiniz.
Re: Adalet Bakanlığı Personeliyim Eş Durumu Tayin ve Kurumlar Arası Naklen Atamada Muvafakat alamama
:( Güncel Arkadaşlar Bu Konuda Yardimci Olabilecek Kimse Yokmu