Ben bu sene okuldan atıldım ve sabıkam yüzünden bir çok sınavdan mahrum kalıyorum ancak geçenlerde bir yerden duydum 5 yıl içinde sabıka siliniyormuş ve ben de devlet işlerinde çalışabilcem bu doğrumu 5 yıl içinde siliniyor mu ?
Printable View
Ben bu sene okuldan atıldım ve sabıkam yüzünden bir çok sınavdan mahrum kalıyorum ancak geçenlerde bir yerden duydum 5 yıl içinde sabıka siliniyormuş ve ben de devlet işlerinde çalışabilcem bu doğrumu 5 yıl içinde siliniyor mu ?
Merhaba suçunuzun nevi aldığınız cezanın süresi ni belirtmemişsiniz.adli sicil kanunu incelemenizi öneririrm saygılarımla.
Sizin bu ceza idarenin verdiği bir cezamı? sadece idaerinin verdiği bir ceza ise bundan sabıka olmaz.mesela siz sınavda yada okulda bir sebeple diyelim evrakta sahtekarlık yaptınız veyahut okulda tck nın maddelerin den biri ile alakalı bir suç işlediniz idarede sizi savcılığa vermiş ise ve yargılanıp ceza almış iseniz işler değişir.ceza aldığınız madde nedir?
hayır bnmki sadece okuldan atılma adliye falan karışmadı olaya yada polise falan gitmedi sadece direk olkuldan atılma
Madem okul disiplin kurulu kararı ile ilişiğiniz kesilmiş sabıka olayını nerden çıkardınız? ayrıca okula dönüş için meb in af çalışması var konuyu takip etmenizi öneririm.idarenin sizin hakkınızda yaptığı işlem hukuki olarak idari işlem dir buna karşı idare mahkemesine dava açabilirdiniz ancak siz bu başvurma süresinide geçirdiniz sanırım.adli sicil den kayıt isteyince adli sicil kaydı yoktur yada adli arşiv kaydı yoktur diye yazı çıkıyor ise endişelenecek bir şey yoktur.Saygılarımla.
hee ama yinede polis olamıyorum yanii?
Okuldaki olay sabıkaya işlemez, sabıka silinir, okuldan atılma kaydına af gelir.