TCK ve 657 saylı kanun arasındaki çelişki, hangisi geçerli?
657 sayılı devlet memurları kanunu yaş farkı gözetmeksizin yüz kızartıcı suç işleyen memur olamaz derken, TCK 53/3 maddesi ve adli sicil kanunu md 10(3) ise yüz kızartıcıda olsa suçu işlediği tarihte 18 yaşından küçük olan birinin memurluk da dahil hiç bir haktan mahrum bırakılmamasını öngörmektedir, ortada bir çelişki mevcuttur, bu kanunlardan hangisi diğerinin üzerindedir ve memur ataması olduğunda hangisine göre işlem yapılmaktadır, şimdiden teşekkürler
Re: TCK ve 657 saylı kanun arasındaki çelişki, hangisi geçerli?
Memnu hakların iadesi kararı almış iseniz bu memur olmanız önündeki engeli kaldırır ancak bu konuda idarelerin taktir hakları vardır.5560 sayılı kanunun 38 maddesini incelemeni yine danıştay içtihatlarına göz atmanızı ancak en önemlisi bir avukattan yardım almanızı öneririm.
yeni TCK da memnu hakların iadesine ilşkin düzenleme yapılmamıştır, yeni TCK kişinin ömür boyu hak mahrumiyetini hukuka aykırı bulmaktadır, bununla beraber memnu haklarımın iadesini istememi gerektirecek bir durum yok, çünkü ceza aldığım tarihte 18 yaşından küçük olduğumdan hiç bir haktan men edilmedim, atama durumum idarenin takdir yetkisine bırakılamaz, düşüncem bu şekildedir, aksini iddaa eden sn. hukukcu arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum, kötü bir durumla karşılaşmamam için şimdiden yani atanmadan önce ne yapmalıyım
Merhaba yüz kızartıcı suçlardan mahkumiyette memnu haklardan yada kamu haklarından yada memuriyetten müebbeten men diye karar yazılmasada sucun içeriği bakımından bağlayıcılığı ve engelleyiciliği vardır.Yeni çıkan yasa ile eski yasa arasında failin lehine olan uygulama olur bunada uyarlama denir.ancak siz hangi maddeden ve n kadar ceza aldığınızı bir türlü yazmamışsınız.sizin bir avukattan yardım almanızı öneririm.saygılarımla.