Boşanma Sonrası E-Mail Yolu İle İletişim ve Sonrası
Merhaba, benim bir boşanma davam vardı yaklaşık 8 ay sürde ve boşandım ama boşanmadan önce msn e girdiğimde o bende kendini silmemiş ve mesajlaşmıştık bana biraz hakaret edip beni engelleyip silmiş bende ona mail cektim. örnek: işte'' nafaka veriyorum bari ayda 1 kere ver '' gibisinden ve oda savcılığa vermiş. beni karakoldan çağırdılar ve bende inkar eetim bu seferde tele komdan tel numarasını bulmuşlar tel abimin üzerine kyıtlıydı . savcılık onuda çağırdı oda ben bişey yapmadım beraber kullanıyoruz diye savcılığa bildirdi.
Şimdi durm böle ve ne olur bu dava acaba bilgi veren olurmu bunun hakkında onun elinde çektiğim mail var. ama msnde bana yazdıklarını kayıt etmedim bende yok. ne olur sonuç? :(
Re: Boşanma Sonrası E-Mail Yolu İle İletişim ve Sonrası
Aleyhinize hakaret nedeniyle dava açılır ve muhtemelen ceza alırsınız..
Hakim msn kayıtlarını delil kabul eder ise hakaretten ceza almanız kabil.Ancak siz edilen hakaretleri ispat edebilir iseniz iş değişir.bilgisayarınızı çok iyi anlayan birini bulun derim diskte ki bilgileri eski bilgileri geri çağırma imkanı var ancak bu biraz tuzlu olur.sizin dediğinizin kelimenin öncesindeki yazılı olan kısımda ondaki bölümde onun hakaretlerinin var olması lazım eğer silmiş ise zaten cümle düşüklüğü yada anlam kargaşası olacaktır.eski eşinizin mahkemeye sunduğu msn kayıtlarını incelemeniz şart.ancak sizin bir avukattan bizzat yardım almanızı öneririrm.
abimle konuştum. savcı,ona sen mi çektin bumesajı demiş oda ''ben çekmedim .demiş.'' benim eski eşimin ismini sormuş tanıyomusun diye oda ''kavgayla ayrıldılar zaten demş''. savcıda benim verdiğim ifadeden çıkarak anladık zaten demiş ama sizinde ifadenizi almamız gerekiyor demiş ve takipsizlik vercem demiş. takipsizlik derken suç duyurusunun takipsizliğimi yoksa abiin takipsizliğimi onu anlamadım yoksa olay kapandımı
Muhtemele abinize takipsizlik kararı çıkar,size de kamu davası açılacaktır.
Yazının hakaret olarak nitelendirilmesi kuvvetle muhtemeldir. Hakkınızda kamu davası açılma ihtimali yüksektir.
1-)peki kamu davasından ne çıkabilir. buna ilişkin
2-)tazminat davası açabilirmi? açarsa ne kadar ceza alırım ..
3-)hapis cezasımı çıkar.?