-
Doğmamış Çocuğa Red
Merhabalar,
Yardimlariniz ve cevabınız icin simdiden tesekkür ederim.
Benim durumum ise şöyle:
Almanyada yaşayan yabanci uyruklu (Polonyalı) kız arkadasim birlikteliğimizde benden hamile kaldigini ve ısrarla dogurmak istedigini söylüyor ve çocugu aldırmak istemiyor. Ben ise su anda yasim ve durumum itibariyle cocuk sahibi olmak istemiyorum.
Bu durumda:
1- Çocuk dogmadan önce dogabilecek yükümlülüklerimi ortadan kaldirmak adina hukuki olarak dogmamis cocugu red edebilir miyim?
2- Eğer çocuk dogarsa nasil bir yükümlülüğüm olur? Tazminat yada bakım yardımı talep etmesi durumunda hangi mahkemece yargılanırım?
Bu konularda cevaplariniz ve yardimlarinizi beni simdiden sevindirecektir.
Tesekkürler.
Hakkı
-
Re: Doğmamış Çocuğa Red
Doğmamış çocuğa don biçilmez. Çocuk "ayıplı mal" ise reddedebilirsiniz.Polonya kökenli Almanya' da oturan, Türkiye'de hamile kalan kadının dava açacağı mahkeme Zürih Uluslararası mahkemesidir.
-
Cevabınız icin tesekkürler.
"Ayipli mal" ile kastiniz hayat kadinindan olabilecek cocuk mudur? Eger öyle ise birlikte oldugum kisi hayat kadini degildir.
İliskinin hayatını kurtarmak devam etmek adina o cocugu aldirmamak istememekte, ben ise cocuk sahibi olmak istemiyorum. Netice itibariyle olabilecek herhangi bir sorumluluk ve yükümlülügü pesinen kabul etmemek istiyorum. Mümkün müdür?
-
Bu konuda cevap evrip yardimci olabilecek bir arkadas yok mu acaba?
Tesekkürler, iyi calismalar.
Hakkı
-
arkadaşım üzgünüm , ne kadar zor bir durumun içine düştüğünün farkında olmakla beraber biraz da komik bir soru gibi geldi bana ilk bakışta.
neyse benim kanaatimce doğmamış bir çocuğu ret edemezsin, zaten doğmuş bir çocuğu da durduk yerde ret etme hakkın yoktur. şimdiden tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün.
çocuğun doğması durumunda nafaka ödeme yükümlülüğünüz ile birlikte çocuğun sosyal gelişimine katılma yükümlülüğünüz vardır. kısaca özetlemek gerekirse durum budur.
ancak çocuğun sizden olmadığını düşünüyorsanız, çocuğun babasının siz olduğunuz tespit edilene kadar herhangi bir yükümlülüğünüz yoktur. çocuğun annesi dava açıp çocuğun sizden olduğunu tespit ettirmesi durumunda ise tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.
milo isimli hukukseverin zurich uluslararası mahkemesinin yetkili olacağı hususundaki beyanatına canı gönülden katılıyorum.
-
Cevabınız icin cok tesekkür ederim. Art niyetli olarak bunu kullanmak istemesi bunlari düşünmeme sebep oluyor. Bundan yola cikarak bir hakkım olup olmadigini merak ettim acikcasi. Tekrar cok tesekkürler.
-
merhaba
Aynı sorunla bende karşı karşıya kaldım ma neseki halloldu bi şekilde umarım sennde aynıısı olur