Kayıt Parası Ödemeyen Öğrencilerin Yoklama Listesinden Silinmesi
Konuyu forumlarda araştırdım ancak bu durumun aynısını anlatan bir başlık bulamadadım. Konuyla ilgili bilgilerini paylaşanlara, zamanını ayıranlara şimdiden teşekkür ederim.
Bu yıl kayıt parasıyla ilgili olarak Üniversite Yönetim Kurulu aldığı karar şuydu: "yükümlülüğü dışında verdiği hizmetler karşılığı olarak, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 55/c maddesi uyarınca aşağıda belirtilen ücretlerin alınmasına karar vermiştir" Kayıt ücreti 40 ytl'ydi.
http://64.233.183.104/search?q=cache...lnk&cd=2&gl=tr
Bizim fakülteden yaklaşık bir 20 öğrenci kayıt parasını yatırmadı. Ancak harç ücretlerini yatırıp dekanlık öğrenci işlerine teslim ettiler.
Okul başladı, kayıt ücretini yatırmayan öğrencilere ders programı, transkiript, öğrenci belgesi verilmedi. Okulun açılmasından 1 ay sonra da dersliklere bir yazı asıldı, yazıda kayıt ücretlerini ödemeyen öğrencilerin aynı zamanda harç ücretlerini de ödemediği (ki doğru değildi) ve ödemeleri gerektiği yazıyordu. Bu yaptıkları "suç" değil midir? Yani teslim ettiğimiz dekontları kayıt parasını alana kadar "ödenmemiş" saymak? Bu evrakta sahteciliğe girmez mi?
Esas sorun ise bugün gerçekleşti, sınıf yoklama listesinde kayıt ücretini ödemeyen yaklaşık 20 öğrencinin isimleri siyah kutularla kapatılmıştı. Yani kayıt parasını yatırmayan öğrencilerin derslerde verdiği yoklamalar (ki bizim fakültede devam zorunluluğu var) geçersiz hale geldi.
Okulun bunu yapmaya hakkı var mıdır? Yani "yükümlülüğü dışında verdiği hizmetlerin karşılığında" istediği ücreti vermediği için temel hakkımız olan eğitim hakkını elimizden almaya, yoklama listelerinden öğrencileri silme hakkı var mıdır? Bu durumda ne yapılablir, nereye başvurulabilir?
Re: Kayıt Parası Ödemeyen Öğrencilerin Yoklama Listesinden Silinmesi
hukuki acıdan olayı açıklayamam ama ,
2003 yılında kayıt parasını yatıramamıştım ve okuldan ilişiğim kesildi ve şuan
okulla ilişiğim yok, ,nternetten öğrenci işlerine girdiğim zaman her işlemi yapabiliyorum sadece kayıt yenileme yapamıyorum. işletme diploması almama 1 dersim var ve af bekliyorum,
anlayacağın okula kayıt parasını yatırmayınca ilişiğin kesiliyor ve af çıkana kadar kayıt yaptıramıyorsun :(
umarım hukiki açıdan bir çözüm yolun vardır benim gibi sürünmezsin
edit : benim durumum harç parasıydı sizinkisi kayıt parası konu aynı olmaz şimdi farkettim