2. Kez Yeniden Boşanma Davası Açmak İstiyorum
7 aylık bir süre geçti geçenlerde 2. duruşma başlayacaktı fakat karşı tarafın yakınları ve tanıdıkları tarafından 4-5 kez araya giren oldu fakat kabul etmemiştim taki 2. duruşma öncesi 1 hafta kalana kadar bana şartların ne ise kabul artık bu yanlışlıklar va hatalar yapılmayacak dendi ve eşimde kabul etmişti. bende duruşmadan 1 gün önce avukatıma durumu anlattım ama mahkeme kapanmasın gerekli harç ne ise yatıralım ama birkaç ay deneme süresi bırakalım dedim oda tamam karşı taraf avukatı ile görüşür gereğini yaparım dedi. Fakat şimdi eşim şimdi ise ben söz vermedim neden mahkemeyi durdurdun bana deyip daha beni suçlamalara kalktı. Avukatım ise mahkeme kapandı diyor yeniden dava açmak gerektiğini söylüyor. Zaten davalı olarak ben dava açmıştım eşime şimdi hızlı bir şekilde dava boşanma davası açmak için ne yapabilirim birde bu durumda eşim beni yine zor durumda bıraktı ne yapmam gerek. Çünkü önceden eşim ve ailesi evdeki eşyaları (özel şahsi eşyalarım dahil) alıp gitmişlerdi kendi çocuğumu bile 1.duruşmada mahkeme kararı ile ancak gördüm (4-5 ay göstermediller) ayrıca anlaşma oldu diye hem davadan vaçgeçirdiler üstelik kiralık evide tutmuştum ...
lüften ne yapmam gerek yardımcı olun?
Re: 2.kez yeniden boşanma davası açmak istiyorum lütfen yardımcı olun ?
Anlaşılan boşanmaz davası açtınız ve iki taraf arasında anlaşma olmadığından hakim davayı reddetti. Boşanma gerçekleşmedi.
Sakin olun. Önünüzde (pratikte) sadece iki seçenek var.
1- karşı taraf ile bütün konularda (nafaka, çocuk) anlaşıp boşanmak.
2- Anlaşma olmaz ise ; Şimdiki dosyanın "karar kesinleşme" tarihini öğreneceksiniz ve üzerine (yasal süre) 3 yıl sayıp o tarih gelince yeni boşanma davası açacaksınız, boşanacaksınız.
Kolay gelsin.
Re: 2. Kez Yeniden Boşanma Davası Açmak İstiyorum
hayır mahkeme redetmedi . Eşim tarafından gelen aracılar ile sorunları konuştum ve şartları söyledim eşim tamam değiştim deyip beni ikna etti bende davadan vazgeçtim şimdi ise mahkeme kapandı ve ev tuttum ama bana hayır sana güvenmiyorum deyip niye mahkemeyi durdurdun deyip daha beni suçluyor üstelik dava açan benim.
Alıntı:
polkm10 rumuzlu üyeden alıntı
7 aylık bir süre geçti geçenlerde 2. duruşma başlayacaktı fakat karşı tarafın yakınları ve tanıdıkları tarafından 4-5 kez araya giren oldu fakat kabul etmemiştim taki 2. duruşma öncesi 1 hafta kalana kadar bana şartların ne ise kabul artık bu yanlışlıklar va hatalar yapılmayacak dendi ve eşimde kabul etmişti. bende duruşmadan 1 gün önce avukatıma durumu anlattım ama mahkeme kapanmasın gerekli harç ne ise yatıralım ama birkaç ay deneme süresi bırakalım dedim oda tamam karşı taraf avukatı ile görüşür gereğini yaparım dedi. Fakat şimdi eşim şimdi ise ben söz vermedim neden mahkemeyi durdurdun bana deyip daha beni suçlamalara kalktı. Avukatım ise mahkeme kapandı diyor yeniden dava açmak gerektiğini söylüyor. Zaten davalı olarak ben dava açmıştım eşime şimdi hızlı bir şekilde dava boşanma davası açmak için ne yapabilirim birde bu durumda eşim beni yine zor durumda bıraktı ne yapmam gerek. Çünkü önceden eşim ve ailesi evdeki eşyaları (özel şahsi eşyalarım dahil) alıp gitmişlerdi kendi çocuğumu bile 1.duruşmada mahkeme kararı ile ancak gördüm (4-5 ay göstermediller) ayrıca anlaşma oldu diye hem davadan vaçgeçirdiler üstelik kiralık evide tutmuştum ...
lüften ne yapmam gerek yardımcı olun?
Davadan vazgeçmiş olmanız yeniden bir dava açmanıza engel değil, üstelik bu süreçte yaşadığınız olumsuz durumları da bu davada gerekçe olarak kullanabilirsiniz,
Her zaman dava açabilirsiniz.
Ancak önceki davadan feragat ettiğiniz için açmadan önceki bütün olayları affetmiş sayılırsınız. Yeni olaylara dayanmalısınız.
Tabii anlaşmalı boşanma dava sürecinin tek celsede bitmesini sağlayacaktır.
Anlaşmalı boşanma olmazsa eşinizin son dönemdeki(önceki boşanma davası açıldığı tarihten sonraki) kusurlarını ispat etmeniz gerekir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Her zaman dava açabilirsiniz.
Ancak önceki davadan feragat ettiğiniz için açmadan önceki bütün olayları affetmiş sayılırsınız. Yeni olaylara dayanmalısınız.
feragat etmek, geçmişte yaşananların AFFEDİLDİĞİ ANLAMINA GELMEZ,
aynı olaylara dayanarak da yeniden müracaat yapılabilir,
sadece boşanma davası reddedildiği takdirde aynı olaylara dayanmak mümkün değildir.
Bu konuda bir düzeltme yapmak gerekir.
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
feragat etmek, geçmişte yaşananların AFFEDİLDİĞİ ANLAMINA GELMEZ,
aynı olaylara dayanarak da yeniden müracaat yapılabilir,
sadece boşanma davası reddedildiği takdirde aynı olaylara dayanmak mümkün değildir.
Bu konuda bir düzeltme yapmak gerekir.
teşekkür ederim.