-
İhale Mevzuatı
Öncelikle hepinize tsk ederim. Sitenize yeni üye oldum. Benim sorum su ; ben mal müdürlüğünce ihale edilmiş bir kantin ihalesine girdim ve ihale bende kaldı yalnız kantinin işletmesini ben yapmadım kendım yurt dısına cıktım ve kantını ısleten arkadasla aramız acıldı suan mal mudurlugu ve vergı borcum var bu konunun ıcınden nasıl cıkabılırım. Tekrar yurt dısına cıkacagım bana herhangi bir sorun olurmu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Birde 35 e göre tebliğ nasıl oluyor.
-
Re: İhale Mevzuatı
konuyu yanlış yerde açmışsınız. Aslında Vurdumduymaz site yöneticilerine defalarca ,yazdık, ihale mevzuatı için ayrı bir başlık açılması konusunu ama sanırım hepsi de çok meşguller ve yanıt veremiyorlar. Sormuş olduğunuz soruya 4734 sayılı kanun kapsamında olduğu için yanıt veremeyeceğim ancak "Kamu Hukuku" başlığı altında sorarsanız yardımcı olabilecek olan arkadaşlar daha rahat görebilirler diye düşünüyorum. Maalesef bu sitenin büyük eksiklerinden birisi ihale mevzuatı için bir bölüm olmaması.
-
Re: İhale Mevzuatı
Kantin işletme işini fiilen başkasına devretmiş olmanız,malmüdürlüğünü bağlamaz.İhale sahibi olarak bütün yükümlülükler şahsınız üzerinde taalluk eder.İhale bedeli olarak borcunuzu mesela aylık taksitleri ödemezseniz,malmüdürlüğü ihaleyi feshedip sizi fesih tazminatına mahkum eder.Öte yandan vergi borcu varsa bu borç da şahsınıza aittir.