Merhaba, ben eşimle birlikte bir firmada yaklaşık 7 aydır çalışıyorum ama halen SSK başlatılmadı ve benim gibi bir kac kişi daha var ne yapmam gerekiyor? İlginiz için teşekkürler...
Printable View
Merhaba, ben eşimle birlikte bir firmada yaklaşık 7 aydır çalışıyorum ama halen SSK başlatılmadı ve benim gibi bir kac kişi daha var ne yapmam gerekiyor? İlginiz için teşekkürler...
Hemen işverenin bağlı olduğu Sigorta Müdürlüğüne bir dilekçe ile şikayette bulunun.Hemen
Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
peki işten ayrılmış olmam fark edermi bu akşam işi bıraktımı soylrdım cunkü artık dayanılacak bır yanı kalmadı maaş verilmiyor ssk yok calışma saatleri belli degil
arkadaslar, işten ayrılmış olsanız da kanun sizi bu konuda korumaktadır.. siz, sigortalı yapılmamış olsanız da kanunen işe girdiğiniz anda sigortalı sayılırsınız.. bu husus kendiliğinden işler.. işyerinin bağlı bulunduğu sigortaya şikayette bulunun, sonra da ilgili süre içinde sigortalılığın tespiti için dava açın.. ilgili süre ise, işten çıktığınız yılı takip eden yılbaşından itibaren 5 yıldır..