Dün akşam saatlerinde evime giderken biraz hız, biraz dikkatsizlik sonucu elektrik direğine çarptım. Çok şükür bende ve arkadaşımda bişey yok. Arabada 10 -15 bin ytl arasında masraf var. Neyse Çağırdım polisleri , alkol muayenesi fln yaptılar. Alkolüm 0 çıktı, polislede biraz tartıştım. Polis Bu kazayı benim yapmadığımı , alkollü başka birinin kazayı yapıp , benim üzerime aldığımı iddaa etti. Biraz daha tartıştıktan sonra polisler gitti. Tartışmamızın sebebi de arabanın ruhsat sahibini polisin tanıyo olması. Daha önce aralarında biraz tatsızlık çıkmış. Neyse;
Bugün kaza tutanağını elime bi aldım. Araç kaza yeri terk yazmışlar. Yani söylediğini uygulamış. Kazayı benim yapmadığımı başka birinin yaptığını tutanağa yazmış. Bende tutanağı alır almaz anında gittim savcılığa suç duyurusnda bulundum. Kazayı benim yaptığımı , polislerin yalan beyanda bulunup , yanlış tutanak yazdıklarından , beni ve arabanın sahibini zor durumda bıraktığından şikayetimi belirttim.
Şimdi sormak istediğim,
Arabada ciddi hasar var, polisler böyle bi tutanak yazmamış olsaydı kasko yapıcaktı arabayı. Ama böyle bi tutanakla bence kasko bu arabayı yapmicak . Ama sonuçta ben mağdurum , olmayan bişeyin cezasını ağır bi şekilde ödeyemem. Mahkemede sanırım 1 sene sürer. Şimdi araba mahkeme sonuçlanana kadar yapılmayacakmı. Yapılmaz derseniz biraz saçma olmuyomu.Bunun olur yöntemi nedir sizce ?
Yardım edin lütfen.