Halı Üreticisi ve Bağ-Kur
1988-1998 yılları arasında ladik halıcılık kooperatifine üretici üye olarak halı üretip teslim ettim. 1988 yılında üye aidat makbuzlarım ve teslim aldığım ürünlere ve sattığım halıların alacaklarına ait bazı makbuzlar elimde.
şimdi süt üreticileri yıllar öncesi kooperatife ya da fabrikaya süt verdiklerini makbuz/fatura ile ıspat ederek bu yılları bağkura kaydettirebiliyorlar. aynı şekilde 20-30 yıl önce toprak mahsulleri ofisine mahsül verdiklerini makbuz/fatura vs. yoluyla ıspat edenlerde aynı şekilde bağkur/ssk ya kayıt yaptırabiliyor.
ben 1988-1998 arası halı üreticisi olarak bu yılları kayıt ettirebilir miyim? eğer böyle bir şansım varsa bir avukat aracılığıyla mahkemeye başvurmaya hazırım.
Re: halı üreticisi ve bağkur
Evet kaydettırebılrısınız.Meslek odasından da o yıllara ait kayıt aldınız mı işiniz daha kolay olur.Yanız geriye dönük borç çıkar karşınıza.
Re: halı üreticisi ve bağkur
eski belgelerimi hiç atmam. 1988 yılına ait bu makbuzları meslek odasına mı ibraz edeceğim? geriye dönük borç çıkması sorun değil, ödeyebilirim. direkt olarak bir avukat ile mahkemeye başvursam:? kafam karıştı biraz. şuan ssk lı olarak bir işte çalışıyorum. eğer kabul edilirse bağkurlu mu olurum?
saygılarımla.
Re: Halı Üreticisi ve Bağ-Kur
Geriye dönük ne kadar borç çıkabilir?
Sadece örnek olması açısından:
10.basamak için aylık prim tutarı:169,74 YTl.
169,74x 120ay =20368,8YTL eder.
Aboooo:deli: hocam 20 milyar çok değil mi?
yeterki siz olur deyin tarla var 3 dönüm satacağız mecburen