Re: Trafik Cezasına İtiraz
Konuyu sulh ceza mahkemesine taşıyın.15 gün olması lazım itiraz süresinin.Ben şikayet ettim ve cezam iptal oldu.
İlginiz için çok teşekkür ederim sayın Özbay Demirel, lakin benim bir sualim daha olacak. Dilekçe örneğini de bulup hazırladım, fakat hangi Ceza Sulh mahkemesine taşımam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Burada esas olan cezanın kesildiği yerin mi, araba ruhsatının mı, yoksa tebligatın yapıldığı yerin mi bağlı olduğu Ceza mahkemesi?
Bulunduğunuz ilde Trafik Mahkemesi varsa burası yetkilidir. Yoksa Sulh Ceza Mahkemesine başvuracaksınız. Ben de böyle bir tutanağı iptal ettirdim ancak çok net ve geçerli delillerim vardı. Dava sonunda tutanağı iptal ettiremezseniz yargı giderleri ile kesif yapılırsa bilirkişi masrafları size yüklenir. Bu arada cezadan %25 indirimden de yararlanamazsınız. Bunları göze almalısınız. Geçmiş olsun.
Alıntı:
Magneto rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz için çok teşekkür ederim sayın Özbay Demirel, lakin benim bir sualim daha olacak. Dilekçe örneğini de bulup hazırladım, fakat hangi Ceza Sulh mahkemesine taşımam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Burada esas olan cezanın kesildiği yerin mi, araba ruhsatının mı, yoksa tebligatın yapıldığı yerin mi bağlı olduğu Ceza mahkemesi?
Ceza tutanağı düzenleyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün bulunduğu yer Sulh Ceza Mahkemesi (Trafik Mahkemesi Yoksa)
Ayrıca iki gün önce bir forumda benzer soru üzerine dilekçe örneği yazdım, oradan faydalanabilirsiniz.
Cevap: Trafik Cezasına İtiraz
Cezaya itirazla iş bitmiyor.Bu gibi durumlarda nedense hep cezaya takılıp kalıyoruz.Eğer gerçekten o ihlali yapmadığınıza yada orada olmadığınıza inanıyorsanız,ceza da tüm bilgiler sizin aracınızla örtüşüyor ise daha büyük bir sorun olabilir.Aracınız ikiz olabilir bunun düşüncesinde değil de nedense hep cezanın itirazının derdinde olmuşuz.Ceza bir işaret olabilir.Bir düşünün aracın ikizi var ise onunla yapılacak olan kanunsuz olaylar hep size gelecek.Yasal sorumlu olacak ve gerçeği ispatlamak çok daha zor olacaktır.bence önce onu düşünerek hareket edelim...Yaşanmış tecrübedir.