Öncelikle merhaba benim bir sorum olacak 17 yaşındayım babamda kalıyorum annem konyada biz adanadayız velayetim annemde annem beni almak icin avukata basvurdu ne gibi işlemler uygulanır birde bana sorular sorulurmu lütfen yardım edin...
Printable View
Öncelikle merhaba benim bir sorum olacak 17 yaşındayım babamda kalıyorum annem konyada biz adanadayız velayetim annemde annem beni almak icin avukata basvurdu ne gibi işlemler uygulanır birde bana sorular sorulurmu lütfen yardım edin...
lütfen avukat abilerim cevaplayın çok rica ediyorum...
Her ne kadar avukat abilerden yardım istemiş iseniz de avukat abla olarak sorunuza ben yanıt vereyim. :)
"Velayetim annemde" dediğinize göre, ortada bir mahkeme kararı var. Anneniz bu karara istinaden sizi cebri icra yolu ile teslim alma yoluna gidecektir. Böyle bir durumda, yaşadığınız yere gelen icra memurlarına babanızla yaşamak istediğinizi, annenizin yanına kendi isteğinizle gitmediğinizi belirterek beyanlarınızın tutanağa geçirilmesini isteyiniz.
Bunun haricinde, babanız annenize karşı dava açıp velayetin kendisine verilmesini talep edebilir. Ancak 18 yaşınızı doldurmanıza az bir zaman kaldı ise dava açmanızın anlamı kalmayacaktır, zira dava sonuçlanıncaya kadar 18 yaşınızı doldurabilirsiniz. 18 yaşınızı doldurmakla reşit olacağınız için de annenizin velayet hakkı kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
Anneniz sizi yanına almak için işlemlere başlayabilir, icra memuru ile yaşadığınız eve kadar gelebilir, yasal olarak sizi zorla alıp götürme hakkı da vardır ancak uygulamada sizin yaşınızdaki çocuklar, refakatteki uzmanın da görüşü alınarak ayırt etme gücüne sahipse zorla alınıp götürülmemektedir.
Anneniz babanız hakkında velayete ilişkin hükmü yerine getirmemekten dolayı şikayette bulunabilir. Bu nedenle kendi isteğinizle babanızın yanında kaldığınızı tutanağa geçirtmenizde fayda bulunmaktadır.
avukat kağıt yollar falan diyorlar 7 gün içinde çocuğu gönderin ihbarlı bir kağıt bu kağıt kaç günde gelir?daha doğrusu ben annemin yanında kalmak istiyorum dilek abla yani benim ne yapmam lazım yada annemin ne yapması lazım:D