Uyarı yapan apartman yöneticisine hakaret ve tehtid ile cevap verildi.
Merhaba, olayı net anlatabilmek için bölümlere ayırıyorum ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Bir süredir apartmanımızın en aşağı katındaki dükkan kirada. Apartman yöneticiliğini annem yapıyor. Bu dükkanda her gün gürültü ve kavga eksik olmuyor (ki neredeyse belli periodlarda çıngar çıkarmak için özen gösterdiklerini düşünüyorum). İki gün önce yine kavga edecek birilerini bulmuşlar sopa ile peşinden koşuyor inanılmaz küfürler ediyorlar annem araya giriyor. Bu arsızların yeni düşmanı biz oluyoruz.
Ertesi gün (yani dün) dün annemi yolda yakalayıp tekrar bağırmaya başladılar. Ben yukardan seyrettim tartışan insanların arasına girmemek için fakat kadın "Seninde ananı..." şeklinde küfür edip. Oğlu dükkandan (15 yaşında) sopa ile çıkana kadar. Olaya müdahale ettim kimsenin eli kimseye deymedi. Bunun dışında kadının hakaretinin yanında çocuğun "benim adım karslı infazım var benim." şeklinde sarf ettiği tehtid var.
Ek olarak bütün bahçeyi kullanarak çalışmaları (su satıyorlar bidonlarla dolu) ve kirli tutmaları da tuzu biberi.
Şimdi hukuk cahili bir insan olarak sormak istiyorum. Bu insanlar karşısında hakkımızı nasıl arayabiliriz. Yukarıda geçen olayların ardından bu kişilere ne tip davalar açmak için (hakaret?, tehdit?, Çevreyi rahatsız etmek?) hak doğuyor? ve bu davaları açmak için hangi adımları uygulamamız? nerelere baş vurmamız gerekiyor?
Bunun dışında bütün apartman olarak bu kişilerin apartmanımızdan ve eğer kanuni olarak mümkünatı varsa mahallemizden uzaklaştırmak istiyoruz imza falan toplamaya da hazırız. Böyle birşey mümkün mü?
İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Mirat Can Bayrak.
Re: Uyarı yapan apartman yöneticisine hakaret ve tehtid ile cevap verildi.
Arkadaşlar sıcağı sıcağına müdahale etmek istiyorum lütfen! bir cevap verebilir misiniz?