İnternet üzerinden marka aşağılama
marka tescilli bir ürünümün çeşitli forumlarda bir gurup tarafından (site admini dahil )aşağılandığını öğrendim,
bunlarla ilgili yapabileceklerim nelerdir ?
( maddi tazminat ve sitelere ulaşımın mahkeme yoluyla engellenmesi)
nereye müracaat etmem gerekir.
Re: internet üzerinden marka aşağılama
Tüketiciler bir ürün veya hizmet hakkında bildiklerini, yaşadıklarını, o ürünü artıları, eksileriyle masaya yatırma, tartışma, diğer tüketicilerle görüş alış verişinde bulunma hakkına sahiptirler. Bu durum fikir beyan etme özgürlüğü içerisinde ele alınmalıdır. Ürün hakkında sırf rekabet amacıyla gerçek dışı beyanlarda bulunulması bu hususun dışındadır.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Ürün hakkında sırf rekabet amacıyla gerçek dışı beyanlarda bulunulması bu hususun dışındadır.
bu kişiler müşterimiz olmayıp , ticari rekabet amacıyla gerçek dışı beyanlarda bulunmaktadır.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğüne bir dilekçe ile görüş sorabilirsiniz.
özgürlük var insanlar develeti bile eleştiriyor kaldiki ürünümü eleştiremiyecek...
Re: İnternet üzerinden marka aşağılama
Alıntı:
mahsunprenses rumuzlu üyeden alıntı
özgürlük var insanlar develeti bile eleştiriyor kaldiki ürünümü eleştiremiyecek...
Eleştirmek olsa başım üstüne,
örnek olarak otomobil alacaksınız, benim markam bmv olsun otomobille ilgili bir formda toyota yada xx bir şirket sahibi(benim araçlarımı hiç kullanmamış testini yapmamış) çıkıp bmv çok kötüdür güvensizdir paranı çöpe atma gel benim xxx aracımı al bmv 'de otomobilmi zaten audinin kopyası dese, ve bmv otomobile sahip olduğunu bu yüzden bu yorumları yazdığını söylese,
durum ne olur, (kesinlikle o kişi yada şirkete araç satışı olmamışsa)
bu yazdıklarım örnek, çok daha fazlası var eksiği yok.
Re: İnternet üzerinden marka aşağılama
Alıntı:
neto rumuzlu üyeden alıntı
marka tescilli bir ürünümün çeşitli forumlarda bir gurup tarafından (site admini dahil )aşağılandığını öğrendim,
bunlarla ilgili yapabileceklerim nelerdir ?
( maddi tazminat ve sitelere ulaşımın mahkeme yoluyla engellenmesi)
nereye müracaat etmem gerekir.
çok basit Bir avukat nezlinde Savcılığa Tabi ki