Kiracı Ev Arkadaşı ile Sorunlu Ayrılma
Merhaba çok değerli avukatlarımıza sormak istediğim bir konu var ben ist Kadıköy Acıbadem'de Kiracı olarak oturmaktayım yalnız yaşadığım ve kirada sıkıntı çektiğim için Ev sahibimin de onayı ile Evi bir başkası ile paylaştım, Ev arkadaşım olacak kişi ile ilk görüşmemiz olumlu geçtiğinden ve kendisi ilk 1 hafta içerisinde sözünde durduğundan ötürü aramızda bir sözleşme , kontrat vs hiç bir şey yapmadık kendisinden ne kadar alıp ne kadar verdiğimi de küçük notlar dışında resmi bir şekilde yazmadım o kendince yazmış olduğunu söylüyor bu arkadaşım bir süre sonra en başta konuşmuş olmamıza rağmen evde alkol ve sigara tüketmeye başlayıp evi pis kullanmaya başladı son ilk bir ay dışında kirasını ve faturalardan kendisine düşen payı düzenli ödemedi şimdi eve vermiş olduğu bazı zararlar var örneğin kullandığım çamaşır makinasının marka ve modeli bile belli değil annem biliyordur ona sorup öğreneceğim makinanın kapak açma kolunu kırdı tamir ettirecekti yapmadı, salonda bulunan koltuğa bira döktü hiç bir şekilde düzelmesine karışmadı.
Dün evden ayrılmasını istedim ayrıldı 4 aydır fatura ödemedi, 300 ytl olarak verdiği depozitoyu bu zararları da hesaplayarak geri vereceğimi ancak önce kendisinin yerine birini bulmam gerektiğini zaten ay başında değil de ortasında evden ayrıldığı için Odasını temiz bırakmadığından başkasına orayı o buradayken de gösteremeyeceğim için gitmesini istediğimi söylediğim halde benden alacaklı olduğunu söylüyor.
Benim hesaplarımda vede resmi anlamda tamir masrafı ve faturaların düşülmesi ile vermem gereken 150 ytl ancak kendisi 400 küsür olduğunu beyan ediyor.
Benim elimde de bana borçlu olduğuna dair belge yok ancak evimde yaşadığını onun ve benim bir çok arkadaşımız bilmekte ve 4 aydır kira vermediğim ev sahibimce faturaların ödenmediği de ilgili kurumlarca belli, bu şahıs bana tehdit mesajları da yolluyor ne yapmamı önerirsiniz.
Biraz uzun oldu :(
Re: Kiracı Ev Arkadaşı ile Sorunlu Ayrılma
Bence bu işi hukuki yollara taşımadan üç aşağı beş yukarı aranızda çözmeye çalışın. Olay yargıya giderse ikiniz de ispat güçlüğü çekeceksiniz. Sanırım anlaşmazlık konusu tutar birkaç yüz lira civarında. Yargıya gittiğnizde avukat vekalet ücreti, diğer yargı giderleriyle birlikte çok daha zor durumda kalabilirsiniz.