Hakim kararı olmadan domain bakmak
Çok ilginç bir durum. Bir haber sitem var. tamamen şahsi site. son günlerde eğitimcçi olduğum için de hakkımda kurum yetkilisi soruşturma başlattı. Bence kanunsuz olarak bilgiler toplamış. Ayrıca birde C.Savcılığına göndermiş. Savunmam istendi. Bende yasal hakkım olan belgelerin birer kopyasını istedim. Savcılık verdi. Sonra içinde o kadar saçma sapan tutanaklar gördüm ki. Hatta savcı bile şaşırdı. Ancak içersinde bir tane vardı ki. benim sitemin domain woise si vardı. Orda bu bilgilerin telekom dan istediklerini yazmışlar.
Telekomda yetkili arkadaşı gördüm. Bilgi istendiğinden habere var. Ancak yasal olarak telekom un böyle bir bilgi verme yetkisi olmadağını ve de vermediklerini söyledi. Tabi bizim müdür sanırım domaine wois çekmiş ve bilgileri de sanki telekom vermiş gibi dosyaya koşmuş.
Mahkeme kakarı olmadan doamin bilgilerini telekomun veremeyiyeceğini bana telekom cu arkadaşım söyledi ama. Ben bunun hangi yasa da olduğunu aradım o yasayı bulamadım. bilen varsa adres verirse sevinirim.
Re: Hakim kararı olmadan domain bakmak
whois bilgileri telekomdan alınmaz, bu bilgilere http://www.whois.net/ sitesinden dahi ulaşabilirsiniz.