Boşanma Davasını Kim Açmalı?
Arkadaşlar kız yeğenim 02 eylül 2007 yılında evlendi. Evlendikten 3 ay sonra erkek iş için başka bir şehre gitti. Ne olduysa bunda sonra olmuş. her ay gelip zorla bileziklerini alıp bozdurmuş. Şu anda hiç kalmamış. İnternetten bir bayanla tanışmış onunla birlikteymiş ve bunları sms ile bizim yeğene söylemiş. Zorluk çıkarmayın başka birini seviyorum ben boşanmak istiyorum demiş.
Bunlar sadece 3 ay aynı evde kaldılar ve 10 aydır ayrılar. Çocuk yok. kadın çalışmıyor. Evleri kira, mal olarak sadece bir motor almışlar ve oda kadının üzerine.
Sizden ricam biz mi dava açalım, ne yapmamız gerek, avukat vs. tutmamıza gerek var mı? kadın çalışmıyor bunun için ayrı birşey yapmamıza gerek var mı? Düğünde takılan takıları nasıl ispat ederiz? Evdeki eşyaları ayrıldıktan sonra mı almak gerek?
ilk defa başımıza böyle bir iş geliyor.
Yardımcı olursanız, tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Allah razı olsun.
Re: Boşanma davasını kim açmalı? (Yardım)
Alıntı:
mihmander rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar kız yeğenim 02 eylül 2007 yılında evlendi. Evlendikten 3 ay sonra erkek iş için başka bir şehre gitti. Ne olduysa bunda sonra olmuş. her ay gelip zorla bileziklerini alıp bozdurmuş. Şu anda hiç kalmamış. İnternetten bir bayanla tanışmış onunla birlikteymiş ve bunları sms ile bizim yeğene söylemiş. Zorluk çıkarmayın başka birini seviyorum ben boşanmak istiyorum demiş.
Bunlar sadece 3 ay aynı evde kaldılar ve 10 aydır ayrılar. Çocuk yok. kadın çalışmıyor. Evleri kira, mal olarak sadece bir motor almışlar ve oda kadının üzerine.
Sizden ricam biz mi dava açalım, ne yapmamız gerek, avukat vs. tutmamıza gerek var mı? kadın çalışmıyor bunun için ayrı birşey yapmamıza gerek var mı? Düğünde takılan takıları nasıl ispat ederiz? Evdeki eşyaları ayrıldıktan sonra mı almak gerek?
ilk defa başımıza böyle bir iş geliyor.
Yardımcı olursanız, tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Allah razı olsun.
evlilik 1 yılı doldurmuş o nedenle anlaşmalı boşanma olabilir..anlaşma olmazda çekişmeli olacak olursa sizde açabilirsiniz davayı.. ancak iddialarınızı ispatlamanız gerekecektir. tazminat ve nafaka taleplerinizin yerine gelmesi için bu şart. takıları şahitler ve düğündeki video kaseti ile ispatlayabilirsiniz.. sms ler duruyorsa bunlarda delildir. ancak tüm bunların ötesinde mutlaka avukatınızla görüşün yoksada bir avukatınız olsun.. geçmiş olsun..
Hiç uğraşmayın nafaka,tazminat falan...Yukarıdaki arkadaşın da ifade ettiği gibi evlilik 1 yılı doldurduğu için anlaşmalı boşanma sözkonusu olabilir.Zaten diğer eş de boşanmak istiyormuş,kız yeğeniniz de boşanmak istiyor anladığım kadarıyla.Dolayısıyla anlaşın ve boşanma davasını açın! Yoksa diğer türlü dava uzun sürer...Bilginize
Alıntı:
Mustafa Kangal rumuzlu üyeden alıntı
Hiç uğraşmayın nafaka,tazminat falan...Yukarıdaki arkadaşın da ifade ettiği gibi evlilik 1 yılı doldurduğu için anlaşmalı boşanma sözkonusu olabilir.Zaten diğer eş de boşanmak istiyormuş,kız yeğeniniz de boşanmak istiyor anladığım kadarıyla.Dolayısıyla anlaşın ve boşanma davasını açın! Yoksa diğer türlü dava uzun sürer...Bilginize
evet değerli dostumuzun da dediği gibi, niyet bu yönde ise anlaşın tek celsede bitirin.. herkes hayatını yeniden biçimlendirsin.. daha yaşları genç önlerinde uzun bir hayat var.. yaşamlarını yeniden kursunlar..
Re: Boşanma davasını kim açmalı?
Abimlerin taktıkları altınları takılarıda satmış. Bir yerlerde okumuştum. Bunlar kızın hakkı imiş. bu konuda ne yapmak gerek.
Alıntı:
Abimlerin taktıkları altınları takılarıda satmış. Bir yerlerde okumuştum. Bunlar kızın hakkı imiş. bu konuda ne yapmak gerek.
nişan ve düğünde takılan tüm takılar gelinin hakkıdır....
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
nişan ve düğünde takılan tüm takılar gelinin hakkıdır....
anlaşmalı dahi gidilse hakim orada takıların kız tarafına verilmesini isteyebilir mi??
Bu hakka sahip olmak için ne yapmak gerek??
Avukat tutup ona göremi boşanma dilekcesi vermek gerek??
nihayetinde boşa yapılmış bir masraf var ve erkek evden kaçıyor. Evin 4-5 ay kirasini abim ödedi.
Alıntı:
anlaşmalı dahi gidilse hakim orada takıların kız tarafına verilmesini isteyebilir mi??
Bu hakka sahip olmak için ne yapmak gerek??
Avukat tutup ona göremi boşanma dilekcesi vermek gerek??
nihayetinde boşa yapılmış bir masraf var ve erkek evden kaçıyor. Evin 4-5 ay kirasini abim ödedi.
1-anlaşmışsınız hakim ne desin ?
2-gelin olmak yeterli (takılara sahip olma hakkı için dedim)
3-en emin yol bence bu
bunlar sizin iddalarınız, ya anlaşacaksınız, anlaşma hükümlerine uyacaksınız, yada iddialarınız ispatlayacaksınız.. iyi geceler..
Şiddetli geçimsizlik ve eviliğin temelinden sarsılması sebebiyle boşanma davası
Öncelikle forum üyelerine başarılar dilerim.
Benim ağabeyim 7 yıldır evli olduğu hanımıyla boşanma safhasında maalesef.Boşanmak hiçde kolay bişey değil hele müşterek 2 yaşında da bir kız çocuğuda varken.Takdir ederseniz zor.
Benim yengem agresif çevresindekiler ile iyi iletişim kuramayan ve etrafında küsler ordusu olan biri.Maalesef kendisinin ağabeyimi gerçekten severek evlendiğini değil bir mal düşkünü olarak tescilletti ağabeyime ve bize.Yengem kendi ailesiyle ağabeyimi her anlamda yakınlaştırıyor ve ondan faydalanıyordu diğer yandan ağabeyimin kendi ailesi ile bağlarını koparmak için her yola başvurdu.Ağabeyim sosyal yönü çok iyi olan biri ve çok fedakarlıklar ile sahip olduğu bir işi var.Yengem agabeyime asılsız iddialar ile boşanma davası açtı (Aslında ağabeyim açacaktı çünkü daha önce bir barışma olmuştu ve yengem düzeleceğini anlatmış ama düzelmemeyi seçmiş bu yüzden de ağabeyim kesin olarak boşanmaya karar vermişti).
Barışma sonrasında:
1-Yengem ağabeyimin işyerindeki bayan kıza saldırmış ve ona ağır ithamlarda bulunmuş ve personel de ona dava açmış.Bayan personele tahammül edemiyor .(Yanında 2 yaşındaki yeğenim ile birlikte gitmiş ve dakikalarca kızın ağlamasına sebep olmus.Şahitler de mevcut).Personel kızın msn adresinden onun bir kız arkadaşına yine aynı işyerinde çalışmış bir kıza ağır küfürler yazmış.
2-Annemin ona düğünde taktığı altınlardan bir kısmını saklamış ve annem bir ara eve geldiğinde bilerek onu suçlamış ve ağabeyim evde aramış ve bulmuştur.
3-Ağabeyime küfürler söylemiş ve şiddet uygulamıştır.Şahitler vardır.(Kendisi iddianamesinde tam tersini söylemiş ve komşuları kendi lehlerinde şahitlik yapmalarını istemiştir.Ama komşular küfürü yengemin söylediklerini duydukları için ağabeyim lehine şahitlik yapacaklar.)
4-Yengem çok yüksek miktarlarda maddi ve manevi tazminat ayrıca nafaka istemektedir.Ağabeyim üstüne kredisini hala ödediği arabası ve işinden kazandığı paradan başka birşeye sahip değildir.
5-Yengem kızın velayetini de istemektedir.(yengemin başta negatif kişiliği, fiziki ve psikolojik şiddet, çocuğun ruhsal durmunu ve güvenliğini bozucu tavırları ve iyi olmayan ekonomik durumu söz konusudur)
Bu durumda
A)Nasıl kızın velayetini alırız?
B)Bahsettiği tazminat ve nafakalar ne derece kendisine verilir?
C)Dava ne kadar sürer?
Lütfen bana en kısa zamanda cevap yazar mısınız?
Tekrar çok teşekkür ederim.
Re: Boşanma Davasını Kim Açmalı?
A) Bildiğim kadarıyla 2 yaşındaki bir çocuğun velayetini hakim,anne sevgisi ve şefkati gereği anne tarafına verir;fakat anne de çocuğuna bakabilecek durumda ve özellikte olmalıdır.Çocuğun velayeti büyük bir yüzdeyle anneye verilir bu davada;farklı düşünen arkadaşlar olabilir;hakim takdir edecektir.Çocuğun velayetini alabilmeniz için babanın kızının sağlığını,eğitimini,gelişimini sağlayacak durumda olması ve annenin bu durumlardan yoksun olması gerekir;fakat yengeniz pek de bunlardan yoksun gibi görünmüyor değil mi?Hem çocuk da çok küçük...
B) Tazminat,maddi ve/veya manevi mağdur konumunda olan kişilere ödenmekle birlikte yengenizin bu mağdurluk oranına göre tazminata karar verilir.Nafaka da ise durum şöyle;sadece dava süresince eğer yengeniz yaşamını devam ettirecek bir gelire sahip değilse tedbir nafakası bağlanır.Ayrıca eğer yengeniz daha az kusurlu ise talebi üzerine,boşanma davasının kesinleşmesini takip eden süre ile yoksulluk nafakası bağlanır.Bir de çocuğun velayeti anneye verilirse yine çocuğun eğitimi,sağlığı,giderleri için iştirak nafakası bağlanır.
-Yani tazminatta;mağdurluk oranı,
-Tedbir nafakasında;dava süreci yaşamın devamı için maddi ihtiyaç,
-Yoksulluk nafasında;davanın kesinleşmesiyle yaşamın devamı için maddi ihtiyaç
-İştirak nafakasında;çocuğun gerekli tüm maddi ihtiyacı
ne kadarsa o oranda anne veya babadan tazminat/nafaka alınır.
C) Bir boşanma davasının sonuçlanması için söylenebilecek ortalama süreç bir yıldır diyebiliriz;fakat yengeniz veya ağabeyiniz tarafından kararın temyizi sözkonusu olursa bu dava alır başını gider bir buçuk,iki yıla...Yani çekişmeli bir dava için söylenebilecek süre;bir buçuk iki yılı bulur.Fakat süreci etkileyen faktörler de var,dolayısıyla net bir şey söylenemez süre için;ama siz her halükârda bir bir buçuk yılı gözden çıkarın! Ben altı yıl süren boşanma davaları biliyorum.Bu da bilginize artık!
BiLginiZe:Ağabeyiniz ile yengeniz anlaşmalı boşanma yoluna giderse,her iki tarafında lehine olur;fakat ortada bir çocuk ve bunun velayeti sözkonusu olduğu için ağabeyiniz ve yengeniz için pek de bu yolun seçileceğini düşünmüyorum,ama emin olun en iyisi bu!!!