MSN' de tanımadığım bir insandan hakaret edici küfür dolu sözler
Msn de tanımadığım bir insan tarafından hakaret edici küfür dolu sözler işittim bu insanın e-posta adresini şikayet edebilirmiyim çok garipte bir adres, kendi adresi olduğunu düşünmüyorum, ne yapabilirim yardımcı olur musunuz??
Re: MSN' de tanımadığım bir insan tarafından hakaret edici küfür dolu sözler
Alıntı:
hyucel rumuzlu üyeden alıntı
Msn de tanımadığım bir insan tarafından hakaret edici küfür dolu sözler işittim bu insanın e-posta adresini şikayet edebilirmiyim çok garipte bir adres, kendi adresi olduğunu düşünmüyorum, ne yapabilirim yardımcı olur musunuz??
Sitede ilgili forumda forumda arama kısmına "msn'de küfür! yazarsanız bununla ilgili bir çok soru sorulduğunu ve cevaplandığını görüp faydalanabilirsiniz.
Re: MSN' de tanımadığım bir insandan hakaret edici küfür dolu sözler
Herhangi bir firewall programı ile o an konuştuğunuz kişinin ip adresini görebilirsiniz.Bu ip adresi ile şikayette bulunabilirmisiniz bilmiyorum tabi.Size küfür ettiğinide ispatlamanız gerekirki bunu nasıl yapacaksınız? msn log kaydı tutan bir programdır fakat bu log kaydı elektronik ortamda bulunan her şey gibi değiştirilmesi basittir.Delil olacağını sanmıyorum.Ancak bu kişinin size e-mail ile hakaret etmesi gerekirki elinizde bir delil olsun.Tabi kullandığı mailde gerçek bilgierini girmiş olması gerekir ve dahası evinden atmış olması gerekir diye düşünüyorum.
Facebook'ta Rencide Edici Bir Mesaj Aldım
Facebook'ta tanımadığım, gerçek adından farklı bir isim ve soy isimle üyeliği olan bir şahıs dün akşam bana karşı rencide edici, ağır hakaretler içeren bir mesaj attı. Şu anda gönderilen ileti, gelen mesajlar kutumda kayıtlı. Önümüzdeki hafta dava açmayı düşünüyorum. Sizce mümkün müdür?
Msn ye tanımadığınız bir insanı eklemeniz imkansız çünki msn ye birini eklemek için davet yollanır o davet kabul edilir ise msn ye kaydolunur ve messenger ile konuşmaya başlarsınız.yabancı biri olduğu iddiası bu noktada çelişki arz etmektedir.Teknik inceleme neticesine o kişinin IP adresi elbette tespit edilebilir ancak eliniz deki logların (var ise) önemli olduğunu belirtmek isterim.Bu konuda bir avukattan yardım almanızı öneririm.saygılarımla.
Madem tanımıyorsunuz,o kişinin sizin MSN defterinde ne işi var.Demek ki daha önceden size davet göndermiş ve sizde kabul etmişsiniz. (Bu işin asıl konusu)
Bir diğer husus ise;
Sanal ortam veya MSN den yapılan konuşmalarda küfür ve hakaret içeren sözler tabiki suçtur.Bu konu ile ilgili kanun ve maddeler ilgili bölümlerde belirtilmektedir.