Rüzgarda Çatı Uçması Sonucu Araçta Maddi Hasar
Öncelikle herkese merhaba
aranıza yeni katıldım gerçekten güzel bir site emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
benim problemim geçen hafta şiddetli rüzgarda kendi oturduğum apartmanın çatısı benim aracımın üzerine düşüp maddi hasara yol açtı.aracımın kaskosu var yalnız 5 senelik hasarsızlık indirimim eğer kaskodan yaptırırsam bozulmuş olacak yani bu şekildede maddi anlamda zarara uğramış olucam benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor apartmanı mahkemeye verme gibi bir durumum söz konusu olabilir mi?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim
Re: Rüzgarda Çatı Uçması Sonucu Araçta Maddi Hasar
Uygun olan yöntem sigorta şirketinize başvurarak zararınızı karşılamanızdır. Ancak apartman yönetimine de davanızı açabilirsiniz. Ama size maliyeti hazarsızlık indiriminizden daha fazla olacaktır.
Alıntı:
forlan rumuzlu üyeden alıntı
benim problemim geçen hafta şiddetli rüzgarda kendi oturduğum apartmanın çatısı benim aracımın üzerine düşüp maddi hasara yol açtı.aracımın kaskosu var yalnız 5 senelik hasarsızlık indirimim eğer kaskodan yaptırırsam bozulmuş olacak yani bu şekildede maddi anlamda zarara uğramış olucam benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor apartmanı mahkemeye verme gibi bir durumum söz konusu olabilir mi?
hasarsızlık indiriminiz sıfırlanmaz, 5 senelik hasarsızlık varsa zaten son kademedesinizdir %60 mı 65 midir öyle birşey.
kasko öderse, bir sonraki sene aynı seviyede tutar veya 1 seviye düşürür, 50 de kalırsınız.
kaybınız 100ytl yi bulmaz, bu sebeple kaskodan halletmeniz daha kolay olur.
aynı zamanda yönetime bir ihtar çekersiniz, apartmanın çatısı aracıma zarar vermiştir, hasarın tazminini istiyorum dersiniz, yöneticiyle anlaşabilirseniz olabilir.
cevap vermezse veya kabul etmezse mahkemeye gider iş , uğraşmaya değermi siz karar verin.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Uygun olan yöntem sigorta şirketinize başvurarak zararınızı karşılamanızdır. Ancak apartman yönetimine de davanızı açabilirsiniz. Ama size maliyeti hazarsızlık indiriminizden daha fazla olacaktır.
teşekkür ederim cevabınız için
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
hasarsızlık indiriminiz sıfırlanmaz, 5 senelik hasarsızlık varsa zaten son kademedesinizdir %60 mı 65 midir öyle birşey.
kasko öderse, bir sonraki sene aynı seviyede tutar veya 1 seviye düşürür, 50 de kalırsınız.
kaybınız 100ytl yi bulmaz, bu sebeple kaskodan halletmeniz daha kolay olur.
aynı zamanda yönetime bir ihtar çekersiniz, apartmanın çatısı aracıma zarar vermiştir, hasarın tazminini istiyorum dersiniz, yöneticiyle anlaşabilirseniz olabilir.
cevap vermezse veya kabul etmezse mahkemeye gider iş , uğraşmaya değermi siz karar verin.
öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim eğer dediğiniz gibi kaskodan 1 kademe düşüyorsa o zaman problem değil uyardığınız için teşekkür ederim bugün bunu kaska şirketimle bir konuşayım iyi günler
Oturduğum apartman demişsiniz.
Sonuçta apartmanın bir sorumluluğuna hükmedilirse, sizin kat maliki olarak sorumluluğunuz olmayacak mı? Yani diyelim 10 daire %10 sizin payınız olacak.
Ayrıca fırtına nedeni ile ne kadar apartmanın ihmali düşünülür o çok daha kapsamlı bir konu olur.