Savcılık Soruşturması ve Yurtdışı Çıkışı
Sitenizi uzun zamandır ziyaretçi olarak takip etmekteyim. Bir çok konuda bilgi sahibi oldum. Bu platformu bizlere kazandıran kişilere teşekkürü borç bilirim.
Forumlarda yaptığım araştırma sonucu başımdan geçen bir olay ile ilgili büyük ölçüde bilgi sahibi oldum.
Başımdan geçen olayı özetle anlatayım: 4 Ağustos günü yolda bulunan esrar maddesi yüzünden 5 kişi gözaltına alındık. Bir gece nezaret ve sonrasında fişleme yapıldı. Sabah saatlerinde savcılığa getirildik, savcı bey bizi görmeden serbest bıraktı. Daha sonrasında arkadaşlarımızdan biri, bir haftalık savcılık önünde beklemesi sonucunda savcı bey ile görüşmüş. Savcı bey bir kişi üzerine alırsa diğerleri beraat eder, üzerine alan kişi de Denetimli Serbestliğe tabi tutulur gibi bir söylemde bulunmuş. Alakamız olmayan bir maddeden dolayı böyle bir üstlenme yapılması saçma geliyor bana ama olan oldu artık. Bu maddeyi zaman zaman kullanmıştık fakat olay zamanı yakınında hiç bir şekilde kullanmadık. Üstlenecek olan arkadaş şu an askerde, dava zamanı üzerine alacak. Bu durumda diğer 4 kişi beraat etmesi mümkünmüdür sizce ?
Beni tedirgin eden asıl konu ise şu: GBT'de bu olayımız görünüyor. Savcılık soruşturması aşamasındayız. Çalıştığım iş yeri beni yurt dışı işlerinde görevlendirme kararı aldı. Yeni başlayacak haftada pasaport çıkartacağım. Savcılık soruşturması esnasında yurt dışına çıkış yapmamda bir problem çıkıp çıkmayacağını merak etmekteyim. Forumda araştırdım fakat yurt dışı çıkışları ile ilgili konuların tümü borçlanma ile ilgili.
Sayın yetkililer, bilgi sahibi arkadaşlar bu konu ile ilgili bilgilerinizi esirgememenizi rica ederim.
Re: Savcılık Soruşturması ve Yurtdışı Çıkışı
37 kişi incelemiş 1 kişi cevap verememiş. Çok zor bir soru mu sordum acaba ?