-
Feragatname nedir
hisseli bir malda (anne veya babadan kalan bir ev icin ornegin) kardeslerden biri, bir diger kardesi veya bir baskasi veya bir kurulus adina (lehine) kendi hissesinden feragat ettigini bir feragatname ile hukumlestirebilir mi? Bu feragatname ile lehine feragat edilen kisi veya kurulus tapu da alim -satim oturma vs hakkini malsahibi gibi kullanabilir mi? Aslinda bastan feragatname nedir diye sormaliydim. Boyle bir dokuman varmidir hic bilmiyorum, yukaridaki tanimlama ornegi dogrumudur bilmiyorum. Nasil hazirlanir, kimler hazirlamaya yetkilidir, turleri nedir, nelere dikkat edilmelidir. Cok tesekkurler, saygilar
-
Feragat, bir haktan vazgeçmedir. Vazgeçilen hakkın niteliğine göre feragat şekli de değişir. Sizin söylediğiniz anlamda gayrimenkul mülkiyet hakkından feragat için bu işin tapu sicil memurluğu önünde diğer hissedarlar lehine ferağ verme şeklinde gerçekleşmesi gerekir.
-
Tapu sicil memurluguna hissesinden feragat eden kisinin gitmesi yeterlimidir, yoksa lehine ferag verilecek kisi de gitmeli midir? Tekrar tesekkurler, saygilar.
-
Evet her iki taraf da hazır bulunmalı (bağış niteliğinde bir işlem olduğu için)