Firar suçunun zaman aşımı ne kadardır
Merhaba
Daha öncede foruma yazdığım konular vardı.çıkan aftan yararlanamadım.Firar sucundan dolayı 1 yıl ceza verdiler sonrada 10 aya düsürdüler.Çesşitli girimlerim oldu ama artık yapacak bir şey kalmadı teslim olacağım.
Sorum;
1)Cezam 2003 onaylandı o tarihten beri kaçak durumdayım teslim olduğumda bu geçen sürede teslim olmadığımdan dolayı ayrıca bir ceza alırmıyım?Alırsam ne kadar ceza alırım?
2)Firar suçunun zaman aşımı kaç yıldır?(Yanlış hatırlamıyorsa askeri mahkemenin verdiği günden bu yana 5 yıl 15 gün zamandır ben teslim olmadım)
İlğinize Tşk ederim
Saygılar
Re: Firar suçunun zaman aşımı ne kadardır
Alıntı:
byasiby rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Daha öncede foruma yazdığım konular vardı.çıkan aftan yararlanamadım.Firar sucundan dolayı 1 yıl ceza verdiler sonrada 10 aya düsürdüler.Çesşitli girimlerim oldu ama artık yapacak bir şey kalmadı teslim olacağım.
Sorum;
1)Cezam 2003 onaylandı o tarihten beri kaçak durumdayım teslim olduğumda bu geçen sürede teslim olmadığımdan dolayı ayrıca bir ceza alırmıyım?Alırsam ne kadar ceza alırım?
2)Firar suçunun zaman aşımı kaç yıldır?(Yanlış hatırlamıyorsa askeri mahkemenin verdiği günden bu yana 5 yıl 15 gün zamandır ben teslim olmadım)
İlğinize Tşk ederim
Saygılar
1- Ayrı bir ceza almazsın.Ayrıca yeni kanunların getirdiği lehinize olan hükümler uygulanır.CMK 251 den yararlanmak için başvurdunmu?
Re: Firar suçunun zaman aşımı ne kadardır
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
1- Ayrı bir ceza almazsın.Ayrıca yeni kanunların getirdiği lehinize olan hükümler uygulanır.CMK 251 den yararlanmak için başvurdunmu?
Cevabınız için tşk ederim.
Daha önce yargıtaya müracat ettim ama daha önce 17 gün cezaevinde yattığım için avukatım yararlanamzsın diyor.
Ben ankaradan savcılıktan sicil kağıdı aldım cezam yazmıyordu mahkeme almış 17 günlük ceza yazıyormuş avukatım öyle dedi daha sonuc elimize resmi olarak ulaşmadı ama avukat olmadı diyor.Acaba zaman aşımından veya başka yolu varsa yararlanmam mümkünmü?