Askeri Ceza Mahkemesi 130. Madde
Herkese selamlar.
Eylül 2005 yılında Gen.Kur As ceza mahkemesi 130.maddeden beni 45 gün hapse hapis cezası 800YTL paraya bu para cezasıda 5sene erteleme cezasına çevirdi..2010 yılında silinecegini söylemişti askerdeki komutanlarım..
Askerden geldikten sonra işe girmek icin sicil kaydı aldıgımda bu ceza
"Gen.Kur As.C 130 800YTL ERT 2005" gibi bir ibare ile adli sicilimde görüldü.ozaman işe girmemde bir engel olmamişti.Şimdi ise başka bir işe basvuru yaptım ancak her yeni iş başvurumda bu durum canımı sıkmaya devam ediyor çünkü ömrümde polis karakoluna bile gitmiş değilim..
Bana yardım edebilecek arkadaslara abilerime sorum şudur.
işe girmeme sorun teşkil edermi bu sicil kaydı..?
saygılarımla.
Re: Askeri ceza mahkemesi 130.madde
sicil kaydımda yazanları aynen aktarıyorum..
"C:001202006C0000536 (01200162 -06) 17.05.2005 ASCK130/1 CK:59/2 647SA 4/1 6.ANKARA GENELKURMAY;ASM 900,00 P. 21/09/2005 2005/312-2005/191 25/11/2005"
Lütfen yardımcı olun bu yazanlar benim işe girmeme engel teşkil edermi :(
yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..
Alıntı:
nether novas rumuzlu üyeden alıntı
sicil kaydımda yazanları aynen aktarıyorum..
"C:001202006C0000536 (01200162 -06) 17.05.2005 ASCK130/1 CK:59/2 647SA 4/1 6.ANKARA GENELKURMAY;ASM 900,00 P. 21/09/2005 2005/312-2005/191 25/11/2005"
Lütfen yardımcı olun bu yazanlar benim işe girmeme engel teşkil edermi :(
yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..
Askeri malzeme hasarı, kasten yapmadı iseniz mahkeme kararının bir suretini yanınızda taşıyın.Sorduklarında hükmü okurlar ve anlarlar.İşe girmenize engel teşkil etmez.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Askeri malzeme hasarı, kasten yapmadı iseniz mahkeme kararının bir suretini yanınızda taşıyın.Sorduklarında hükmü okurlar ve anlarlar.İşe girmenize engel teşkil etmez.
teşekkür ederim ilginiz için..cok sağolun bu cevap beni rahatlattı..artık bundan sonra ki iş başvurularımda korkmama gerek yok.çünkü zaten 2010 da silinecek kaydım..bilginiz sayesinde derin bir nefes aldım..
Bu adli sicil öyle birşeyki herkes kaydını alırken sizin kinde bişey yazınca diğer insanlar öyle bir bakıyorlar ki sanki adam öldürmüşsünüz gibi..bu acayip demoralize ediyor insani..zaten insanlarımız cahil onlara anlatasıya kadar deveye hendek atlatmak daha kolay olur yani..
tekrar teşekkür ederim..
Sen yinede hükmü iş başvurularında yanında bulundur.Adli sicil kaydında yazılanları herkesin anlamaması normal.
Re: Askeri ceza mahkemesi 130. madde
Merhabalar,
Arkadaşımızın bu başlığı açması sonucunda benim de sormak istediğim bir durum var. Ben de yaklaşık 20 gün önce terhis oldum. Ve terhis olmadan önce cep telefonu yakalattım. Sadece savunmam alındı. Ve muhtemelen dosyam mahkemeye gönderildi. Şimdi cep telefonundan ceza alıp almama ile ilgili sorulardan ziyade, ceza alındığında, ve diyelim ki hapis cezasını yattığımda, adliyeden temyiz kağıdı alındığında bu şekilde bir yazı çıkacak mı? Bu konu benim için çok önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Alıntı:
ahmet_1983 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Arkadaşımızın bu başlığı açması sonucunda benim de sormak istediğim bir durum var. Ben de yaklaşık 20 gün önce terhis oldum. Ve terhis olmadan önce cep telefonu yakalattım. Sadece savunmam alındı. Ve muhtemelen dosyam mahkemeye gönderildi. Şimdi cep telefonundan ceza alıp almama ile ilgili sorulardan ziyade, ceza alındığında, ve diyelim ki hapis cezasını yattığımda, adliyeden temyiz kağıdı alındığında bu şekilde bir yazı çıkacak mı? Bu konu benim için çok önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Emre itaatsizlikte ısrar sırf askeri suçtur.Sabıka kaydında çıkmaması lazım.
Alıntı:
Emre itaatsizlikte ısrar sırf askeri suçtur.Sabıka kaydında çıkmaması lazım.
Bilgi için teşekkür ederim.
Belki tartışılması gereken başlık burası değil ama yine de sormak istiyorum. Malum olay cep telefonu konusu.
Olay bir askerin bende cep telefonu olduğunu görüp rutbeli subay bir personele gidip ispiyonlaması ile başlamıştır. Ben de verdiğim savunmada cep telefonuna sahip olduğum şeklinde bir ihbar olduğunu komutandan öğrendim ve sorduğunda kabul ettim ve teslim ettim şeklinde bir ifade verdim. Cep telefonu konusunda suç sabittir ya da hiç bir şekilde beraat edilemez şeklinde bir durum var mı? Konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Tşkler.
Alıntı:
ahmet_1983 rumuzlu üyeden alıntı
Bilgi için teşekkür ederim.
Belki tartışılması gereken başlık burası değil ama yine de sormak istiyorum. Malum olay cep telefonu konusu.
Olay bir askerin bende cep telefonu olduğunu görüp rutbeli subay bir personele gidip ispiyonlaması ile başlamıştır. Ben de verdiğim savunmada cep telefonuna sahip olduğum şeklinde bir ihbar olduğunu komutandan öğrendim ve sorduğunda kabul ettim ve teslim ettim şeklinde bir ifade verdim. Cep telefonu konusunda suç sabittir ya da hiç bir şekilde beraat edilemez şeklinde bir durum var mı? Konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Tşkler.
İlgili emir tebliğ edilmememişse evet beraat edebilirsin.
Alıntı:
İlgili emir tebliğ edilmememişse evet beraat edebilirsin.
Sayın yld19sm(isminizi bilmiyorum maruz görün),
Bilgiler için tekrar teşekkürler. Şöyle bir durum var. Olay olduktan sonra benimle birlikte 2 askere daha bir kağıda imza attırdılar. Ben tarih atmak istedim ancak zaten mahkemeye göndermeyeceğiz, bize güven demeleri nedeni ile belgenin üzerinde tarih atılmadı. Tabi mahkemeye yansıdığında rutbelilerin daha önceki bir tarihi attıklarını düşünüyorum. Benim olayın bu şekilde olduğunu diğer 2 askeri de mahkemeye çıkartarak ispatlama şansım var mı? Ya da atılan bir imzanın gerçekte hangi tarihte atıldığını ispatlayabilecek bir teknoloji var mıdır?