Boşanma Davasıı İçin Sorularım
İki aile boşanma aşamasındayken koca kadına şiddet uyguluyo bunun için adli tıp raporu aldındı diyelim
Bunun sonucunda Mahkemede kadının kocasından bazı mal varlıklarını(ev giibi) alması için kadının çalışmasımı gereklidir?
Mahkemede şahitlerimiz çok olucaktır fakat çocuklar annede kalmak istiyo ama annenin ise bi maaşı yok.
Kadın kocasından Nafaka + Maaşının büyük bir bölümünü alabilirmi ?
ve Alırsada Hakim çocukları anneye verirmi? ki gelgelelim çocuklarıın biri 10 biri 17 biride 21 yaşında.
Re: Boşanma Davasıı İçin Sorularım
Alıntı:
.sTanm rumuzlu üyeden alıntı
İki aile boşanma aşamasındayken koca kadına şiddet uyguluyo bunun için adli tıp raporu aldındı diyelim
Bunun sonucunda Mahkemede kadının kocasından bazı mal varlıklarını(ev giibi) alması için kadının çalışmasımı gereklidir?
Mahkemede şahitlerimiz çok olucaktır fakat çocuklar annede kalmak istiyo ama annenin ise bi maaşı yok.
Kadın kocasından Nafaka + Maaşının büyük bir bölümünü alabilirmi ?
ve Alırsada Hakim çocukları anneye verirmi? ki gelgelelim çocuklarıın biri 10 biri 17 biride 21 yaşında.
iki aileden kastınızı anlamadım.. iki çiftmidir iki kişimidir..
eşe uygulanan darp yada aile içi şiddet ayrı bir dava konusudur. mal mülk paylaşımını etkilemez. ancak bu dava dosyası aile mahkemesince istenilip incelenebilir. kadının kocasından bazı mal varlıklarını ev gibi almasından da kastınızı anlamadım. ancak mal rejimin ön gördüğü ölçüde hak sahibidir.mahkemede şahit sayısının çokluğu değil şahitlerin ifadeleri önemlidir. çocuklara fikirleri sorulabilir hatta tanık bile olabilirler ancak çocukların velayetinin kime verileceğine hakim çocukların menfaatlerini göz önünde bulundururarak karar verecektir.
kadın çalışmıyorsa kocasından yoksulluk nafakası alabilir. çocuklar için de nafaka belirlenecektir. ancak 21 yaşında olan çocuk reşit olduğu için ayrıca dava açması gerekecektir. tabii eğitimi devam ediyorsa ve eğitiminin devam ettiğini ispat ederek..
bir avukatınız vardır mutlaka bunları onunla görüşün.. yoksa bir avukatınız olsun..geçmiş olsun..
Evet kastım ailedir. ama dava açmadan bi danışmak istedim size.
Bi sorum vardı orda o cevapsız kalmış
Çalışmayan bi kadın kocasından mal varlığı alamaz diye bişey duydum gerçekmidir ?
merhabalar;
benim de bi sorum olacak.Bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Çok merak ediyorum.Kadın ve kocası ikiside emekli oldular.Kadın belli bi süreden sonra vefat etti.Kocası ikinci evliliği yapıp eski eşinin maaşını alabilir mi?
Teşekkür ederim
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hayır.......
hocam şu yanıtına hayran oldum.. bu kadar güzel yanıtlanabilirdi.. sevgiler..
Alıntı:
.sTanm rumuzlu üyeden alıntı
Evet kastım ailedir. ama dava açmadan bi danışmak istedim size.
Bi sorum vardı orda o cevapsız kalmış
Çalışmayan bi kadın kocasından mal varlığı alamaz diye bişey duydum gerçekmidir ?
değildir... hangi gerekçe ile alamazmış ?
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
değildir... hangi gerekçe ile alamazmış ?
Orasını bilmiyorum ama. Cevabın için çok teşekkürler :)
Allah razı olsun.