Re: Boşanmada Mal Ortaklığı
Alıntı:
tosuntosun rumuzlu üyeden alıntı
Beş ay önce boşandık. Arabamız ikimiz adına. Eski eşim çalışmıyordu. Kredi borcunuda halen ben ödüyorum. Satalım paylaşalım diyorum yanaşmıyor. Kefilim oydu. Arabanın bir yıl daha borcu var. 1- Boşanma sonrası yaptığım ödemeleri talep edebilirmiyim. 2- Satış anında ödemelerimi isteyebilirmiyim. NOT: Bu konuyu avukatıma danıştım. İyi bir avukatta aslında ama cevap veremedi tam olarak. Sonuç olarak zaten arabanın borçlarını ödüyorum ama merakta ettim aslında.
1- satıp paylaşmaya yanaşmıyor...peki ne istiyor..
2- eşler borçlarından dolayı 3 ncü şahıslara karşı kendileri sorumludur. kredi borcunu ödüyor olmanız eşinizin araç üzerindeki hakkını azaltmaz.
3-satış anında daha önceden yaptığınız ödemeleri isteyemezsiniz. ancak bu aracın alınması için size ait bir malı satıp onun parasını kullandıysanız yada 2002 den önceki bir tarihteki mal yada aracı satarak katkı sağladı iseniz bu katkı payını isteyebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Yeterli gibi. Birde, taşıtı alırken memur olduğumdan mal bildiriminde bulunduğum ve resmi olarak da görünen 14000 ytl yi peşinat olarak kullanmıştık. Bunu alabilirmiyim. Teşekkür ederim şimdiden.
Alıntı:
tosuntosun rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim. Yeterli gibi. Birde, taşıtı alırken memur olduğumdan mal bildiriminde bulunduğum ve resmi olarak da görünen 14000 ytl yi peşinat olarak kullanmıştık. Bunu alabilirmiyim. Teşekkür ederim şimdiden.
o 14000 ytl nin kaynağı önemli..katkı sağladığınızı iddia ettiğiniz bu meblağın kişisel mallarınızdan elde edildiğini ispatlamanız gerekir...