Kiracinin evden hangi tarihte ciktigini ispatlamak ev sahibinin mi yoksa kiracinin mi sorumlulugudur? kiraci evden cikarken ev sahibi olarak ne yapmaliyiz? herhangi biryere muracat etmelimiyiz yoksa kiraci mi etmeli? tesekkur ederim...
Printable View
Kiracinin evden hangi tarihte ciktigini ispatlamak ev sahibinin mi yoksa kiracinin mi sorumlulugudur? kiraci evden cikarken ev sahibi olarak ne yapmaliyiz? herhangi biryere muracat etmelimiyiz yoksa kiraci mi etmeli? tesekkur ederim...
Kiracının evden hangi tarihte çıktığını ispatlamak kiracının sorumluluğudur.Kiracı evden çıkarken anahtarı imza karşılığı teslim alın.Çıktıktan sonra evi kontrol edin,zarar ziyan varsa bunu tespit ettikten sonra zarar yoksa ve kullandığı elektrik,su,v.s borçlarını ödediğini gösteren dekontları gördükten bir süre sonra depozito verildiyse bu depozitoyu kiracıya verin.Dikkat edin evden çıktıktan sonra da işlemiş olan elektrik,su,borçları gelecektir.Bunları da göz önüne alarak depozito teslimi yapın.
Cevabiniz icin tesekkurler.
1. Kiracimin aniden evden kacacagindan supheleniyorum. Kacarsa ne yapabilirim? yazili kontratta kalan aylarin kirasini kendisinden ve muteselsil kefilinden nasil talep edebilirim?
2. evden cikarken bana haber verdigine dair duzmece tanik gosterebilir mi? yada muteselsil kefilini tanik gosterebilir mi?
tekrar tesekkur ederim...
1-Kira kanunumuza göre kira döneminin bitmesinden en geç 15 gün önceye kadar kiracı sözleşmenin yenilenmesini istemediğini bildirmelidir. Başta kararlaştırılan süre sona ermeden tek taraflı olarak çıkamaz. Ancak, karşı tarafın da erken bitmesini kabul etmesiyle çıkabilir. Çoğu kez karşı tarafın işine gelir. Çünkü hayat şartları malum, daha yüksek kiraya verme imkanı olacaktır ama işine gelmediği durumlarda bunu yapmak zorunda değil, çıksanız bile kiranızı öderseniz. Hatta daha da ciddi bir durum var. 6570 sayılı kanun her sene taraflar istesin istemesin kiracı 15 günü, kira döneminin bitmesini kaçırdıktan sonra kira sözleşmesini yerine getiremediğini bildirse bile bir sene daha kira sözleşmesi yenilenmiş olacaktır. Buna dikkat edilmesi gerekir.
Kalan ayların kirasını hem kendisinden hem kefilinden icra takibi yaparak isteyebilirsiniz.
2-Gösteremez.
Bu tip önemli hukuki konularda avukatınızdan profosyonel hukuki yardım alın.