-
Mirastan Men Etme
İyi günler danışmak istediğim bir şey var ve en kısa zamanda aklımda ki soruları yanıtlarsanız çok seviniceğim, durum şöyle kısaca şuan babamın ikinci eşinin çocuklarıyız abimle beraber ve babamın daha önce bir evliliğinden de iki kızı var ama kızlarının ona saygızsızlığından dolayı onları bir daha gormek istemediğini söylemis manevi olarak onları red etmiş, ve onların mirastan men edilmesini istiyor yani onlara hiç bir şey bırakmak istemiyor bir 5 katlı is yeri, uc tane evi vardı iki evi benle abimin uzerıne yaptı ve is yerinide abimle benim uzerıme ama kullanma hakkını anneme verdi sımdıde suan oturduğumuz evi annemın uzerıne yapmak istiyor onlar her hangi bir hak elde edebilirlermi ve ben suan üniversite öğrencisiyim, abim de çalışıyor. Zamanında babam ilk eşinden boşanmadan önce bir 5 katlı bir apartmanda iki kızına birer ev vermis ve eski eşinide bir ev ve bir dukkan vermis ama tabi yaklasık 29-30 sene oncesi oluyor bu acaba zamanında babamın aldığı evler yuzunde bizimkilerden bir hak elde edememe gibi bir şey söz konusu olabilirmi. ama tabi onlar o evleri satmışlardır ve kendılerıne yeni evler almislardır ve babam ikinci evliliğine yani annemle evlenmeden once eski eşi ölmüş. sorumu eğer detayları açıklarsanız veya yapmam gereken birşeyler varsa bana yol gösterirseniz çok sevinicem şimdiden ilginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
-
Re: Mirastan Men Etme
Babanızın çocukları eşit miras payına sahiptir.Babanız vefat ettiğinde,diğer eşinden olan kızlarına en az saklı payları kadar miras kalmazsa,kızkardeşleriniz darak mirastan mal kaçırmayı ıspat edebilirse haklarına düşen payı mutlaka alırlar.
-
Re: Mirastan Men Etme
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=42267
Sayın Erdoğan Kırcalı bu konuyu daha önceden detaylı olarak izah etmiş.