-
Zincirleme Kaza
AAA BBB CCC DDDDDDDDDDDD
A,B ve C aracı trafik ışığı nedeni ile durmaktadır.D otobüsü bir şekilde duramayarak önce C aracına , vurmanın etkisi ile C aracı B ye o da A ya çarpmıştır.C aracı benim kullandığım arac idi.
Gecen gün trafikten raporu aldım.Raporda şu şekilde yazıyor.
"Bir minibüs tarafında sıkıştırılan D otobüsü duramayarak seyir halindeki (Ben seyir halinde mi oluyorum?) C aracına çarpıyor.Bunun üzerine kontrolünü kaybeden C aracıda önündeki B aracına çarpıyor." diyor.
Ama asli kusur kısmında bana "4" diye birsey yazmışlar.Bu dördün "Arkadan çarpma" olduğu yazıyor raporda.D aracınada 4 yazmışlar.
Şimdi ben bu durumda kusurlu mu görünüyorum?Tamircim aracımın kesinlikle yapılamayacağını ve perte çıkacağını söyledi. Aracımda kaskom yok.Maddi hasarım karşılanacak mı?Karşılanırsa ne kadarı karşılanır?Yetersiz bir karşılama olursa nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden teşekkürler...
-
Re: Zincirleme Kaza
trafik polisi tuttuğu tutanakta benide asli kusurlu göstermiş(Arkadan çarpma).Bu yüzden sigorta %50 oranında karşılama yapıyor.
Polisin yazdığı kaza tespit tutanağına itiraz etmek istiyorum.Bunun için nasıl bir izlemeliyim?İtiraz dilekçesi mi veriyorum?Hangi mahkemeye başvurmam gerek?