Aile içinde bayana uygulanan şiddet nasıl kanıtlanabilir. bunun için nereye şikayet edilebilir. şiddet uygulayan eşe ceza ne olur, yanıtlarsanız sevinirim.
Printable View
Aile içinde bayana uygulanan şiddet nasıl kanıtlanabilir. bunun için nereye şikayet edilebilir. şiddet uygulayan eşe ceza ne olur, yanıtlarsanız sevinirim.
Öncelikle karakola gidip şikayetinizi yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sizi adli tıp raporu almanız için hastaneye yönlendireceklerdir. Şiddete maruz kaldığınızı adli tıp raporu ile kanıtlamanız gerekmektedir. Adli tıp raporu sonucunda ağırlaşmış bir yaralama söz konusu ise 1 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması gerektiren bir suçtur.
Eşinizin size yönelik kötü muamelesi olacak olursa aile mahkemesi yargıcından tedbir alınmasını isteyebilirsiniz. Ailenin Korunmasına Dair Kanun ile yargıca aile içi şiddet gören kişilerin korunması için birtakım tedbirleri alma yetkisi verilmiştir.
Saygılar.
Merhabalar, bende şiddet mağduru olarak tedbir konmasını istedim ve kondu. Bizde şiddet psikolojik olarak ve özel şeylerdi, şimdi ise yine telefonla rahatsız ediyor bunu nasıl açıklarım, bana gelen yazıda buda suçmuş. Şimdi ne yapmalıyım?
insanın hoşuna gitmeyen ve onu üzen herşey psikolojik şiddettir bunu eşler arasında yaşanan olarak ayırırsak1eşlerden birinin evdeki görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi2eşlerden birinin diğerine karşı aşağılayan ve hakaret içeren sözler sarfetmesi3eşlerden birinin diğerine ilgisiz davranması onu adam yerine koymaması haklarını ezmesi yani görmezden gelmesi 4sadakatsizlik ve aile bütünlüğüne zarar verecek olaylar5fiziksel şiddet vücuda uygulanan darp güçsüz olanı ezmek yani bu saydıklarım yani insanlık dışı yaşanan olaylar bunların hepsi suç teşkil eder ve tedbir kararını gerektirebilir
katılıyorum şiddet çeşitleri var,yaşadığım için biliyorum psikolojik şitdetde kötü ve insana zara veriyor.
Aşağıdaki linke bakarsanız hanıma neden daha az saygı gösterdiğimi ve karşılığında onunda bana aynı şeyleri yaptığını ve sonucu mahkemeye gidebilecek sıkıntıların bizi beklediğini daha iyi anlarsınız. Aslında bu da bir sadakatsizlik ve boşanma sebebidir.
Bu olayı boşanmadan çözebilme yolunu bilen varsa lütfen yazınız.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...920#post219920
siz hangi taraftasınız?