Tek Taraflı Trafik Kazası
Merhaba;
Kamyon İçerisinde şehir dışına seyehat ederken, kamyonun freni patlaması sonucu tek taraflı trafik kazası geçirdik. Ben 3. Şahısım araba bana ait değil, söför değilim, ayağımdan çok ağır yara aldım. 1.5 yıldır tedavi görüyorum ve 20 ameliyat geçirdim.
Tedavi hala devam etmekte, doktorlarımın beni emekli etme ihtimalleride var, dava açmak istiyorm ne yapmam gerekiyor. Ne gibi haklarım var.
Yalnız arabanın kaskosu yok trafik sigortası var. Bu trafik sigortasından benim tazmnat alma haklarım var mı ?
Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler.
Re: Tek Taraflı Trafik Kazası
3 gün geçti ama hala yardım eden olmadı.
Konuyu yanlış yere yazdıysam özür dilerim moderatör arkadaşların doğru yere taşımasını rica ediyorum.
kurallara aykırı seyahat ediyordunuz, yaralandınız ve kalıcı hasar oluştu, doğru mu?
mahkeme yolu açık, araç sahibine ve şöföre dava açabilirsiniz ama kural ihlali yapmanız sebebiyle pek olumlu sonuç olmaz gibime geliyor.
Değerli üstad, maddi zararlarınız için ve manevi ızdırabınız için dava hakkınız var. Manevi tazminatta kusur aranmaz. Kesin bir (taktiri hakime ait) tazminat alırsınız. Fakat maddi taznimatta yolcu taşıma yetkisi olmayan bir araca yolcu olarak binmeniz sebebiyle tazminatta indirime gidilir. Bunun oranını belirlemek bilirkişilerin görüşü ile hakimin taktirindedir. Saygılarımla.
Cevap: Re: Tek Taraflı Trafik Kazası
Sayın JaBaL ;
Konu açılalı epey olmuş fakat yeni görmem hasebiyle buna benzer bir dosyamızda trafik sigortasına müracaat ederek talepte bulunduk trafik sigortasınca %50 kusur baz alınarak bir ödeme hesabı çıkarıldı, kusur oranına yapmış olduğumuz itirazlarımız sonucunda araç (Kamyon kasasında) içerisinde bulunan yolcuların %25 kusurlu olduğu sonucu ortaya çıktı. Bu nedenle maddi ve manevi tazminat davası açmanızı öneririm.