Celp Dönemi Uygulaması ve 29 Yaş sınırı
Merhabalar
Forumda araştırmalar yaptım ancak benim sorularımın cevabını bulamadığım için bu konuyu açtım cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim
Şu an 2. Universitem de okuyorum ancak bunu da bitirmeme imkan yok 3. yılım ve hala 1. sınıftayım ve 29 yaş sınırından dolayı son yoklamam geldi. Ancak evliyim ve bir çocuğum var. Yeni bir iş kurdum ve işlerimin oturması ve sabit bir para kazanarak onlara askerdeyken bakmak için 3-5 aya daha ihtiyacım var. O bakımdan:
1) Son yoklamaya katılırsam bağlı bulunduğum il ve ilçenin celp dönemi 2008 yılında Mayıs ayı olarak görünüyordu. Ancak doğum tarihim Şubat 1979 bu nedenle hangi celpte askere giderim ? Kasım mı (yaş sınırından dolayı)? Şubat mı ? Mayıs mı?
2) Mayıs olursa yoklama yaptırmayı ve askerlik görevimi yapmayı planlıyorum ancak Kasım celbi olursa şu an için yoklamaya katılmayı düşünmüyorum. Şubat 20'ye kadar yoklama yaptırmayı planlıyorum. Şubat ayında yoklama katıldığım takdirde Mayıs celbinde gidermiyim yoksa yoklama kaçağı olacağım için başvurur başvurmaz askere mi alınırım ?
3) Son yoklama kağıdına farklı ilde yaşadığım için annem imza atmış. İmza atmak ile atmamak arasında fark var mı ? Eğer kasım celbinde askere alınacaksam yoklamaya da katılmayacağımdan dolayı büyük ihtimal 31 ekimden sonra yoklama kaçağı kağıdı gelecektir. Bunun bir zamanı varmıdır ve bu kağıt tebliğ edilirse aileme ben 20 subata kadar gitmeyeceğim için başka yaptırımlar yapılır mı ?
4) 20 Şubata kadar GBT lerde yoklama kaçağı olarak yakalama emri çıkarılırmı ? Yoksa bu yakalama emri 21 şubatta kadar yoklamaya katılmazsam mı uygulanır?
5) 20 Şubata kadar yurtdışına çıkış ve girişlerde problem yaşarmıyım ?
6) Ayrıca yakın dönemde ciddi bir hastalık geçirdim ve 3 hafta kadar Hastanede yattım ve hala hastalığın etkileri üzerimde. 29 Yaş sınırında olan bir asker adayını sağlıktan dolayı bir sonraki seneye bırakma durumu var mı ?
Konu ile alaklı bilgisi olan arkadaşlardan sorularıma cevaplar bekliyorum ve şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.
Ayrıca diğer tüm asker adaylarına ve askerlere kolay gelsin diliyorum.
Forum için ayrıca ellerinize sağlık arkadaşlar.
Murat
Re: Celp Dönemi Uygulaması ve 29 Yaş sınırı
1- mayıs. (benim de eylül doğum ama 31 ekim son tarih)
3- tam olarak bulamadım ama bu forumda, imza atmamanın bir avantajından biri bahsetmişti, detaylı ararsanız bulursunuz.
4- bu cevaptan eminim, 21 şubata kadar hiçbir şey olmaz, ne gbt ne başka bir şey :) zaten gbt ye düşmek içinde sivil savcılıklarla ilgili prosedür var ve bu da kısa sürmez yani artı 1-2 ay ekle şubatın üstüne.
5- sorun yaşamazsın, pasaport alabilirsin, uzatabilirsin vs.
6- gerekli muayeneleri olursun ve sanırım askeri hastane komisyonu okeylerde 29 yaş dahi olsa bir sene ertelenebilir.